Maku

Härkäpapu-kasvispivit

30 min
GL
MA
3
2

Purkillinen härkäpapuja muuntuu kesäisten kasvisten kanssa meheviksi pihveiksi. Testaa sinäkin härkäpapupihvit!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (12 kpl)

  • 265 ghärkäpapuja (1 prk, Bonduelle)
  • 1/2 kplpurjoa
  • 200 gporkkanaa (2 kpl)
  • 300 gkesäkurpitsaa
  • 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista härkäpapu-kasvispihvit näin:

Hienonna härkäpavut sauvasekoittimella. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja huuhdottu kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Painele kesäkurpitsaraasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Jos porkkanat ovat hyvin mehukkaita, purista myös porkkanaraasteesta nestettä pois.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile seoksesta 4 pihviä kerrallaan pinnoitetulle pannulle.

Paista pihvejä öljyssä miedolla tai keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli, jotta kasvikset ehtivät kypsyä.

Tarjoa härkäpapu-kasvispihvit yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3