Maku

Harissa

35 min
0
2

Harissa

Harissa on tulinen punainen tahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Sen valmistaminen käy näpsäkästi myös itse. Harissa on tärkeä raaka-aine tunisialaisessa sekä marokkolaisessa keittiössä ja mainio raaka-aine pastaan, kuskusiin sekä voileipiin.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 16 kplkuivattua chiliä (paria eri lajiketta )
  • 0,5 tlkuminansiemeniä
  • 0,25 tljuustokuminansiemeniä
  • 0,25 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlkuivattua minttua
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1,5 tlsuolaa
  • 5 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 kplsitruunanmehua

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Laitetaan chilit kattilaan ja kaadetaan päälle kiehuvaa vettä, annetaan pehmetä noin kaksikymmentä minuuttia. Paahdetaan siemenet pannulla muutaman minuutin ajan, jauhetaan siemenet mintun kanssa jauheeksi. Kuivataan chilit ja laitetaan ne tehosekoittimeen siemenjauheen, oliiviöljyn, suolan, valkosipulin ja sitruunamehun kanssa. Sekoitetaan noin pari minuuttia, kunnes seos on pehmeää. Säilötään lasiastiaan ja kaadetaan hiukan oliiviöljyä päälle. Lisätään aina oliiviöljyä käytön jälkeen. Säilyy jääkaapissa kolmisen viikkoa. 

Vinkki!

Kannattaa valita erilaisia chilejä omien mieltymysten mukaan, jos et pidä kovin tulisesta, voi osan chilistä korvata paprikalla. Mikäli teet harissan tuoreista chilistä, on määrä kaksinkertainen.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä