


Harissa
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Harissa on tulinen punainen tahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Sen valmistaminen käy näpsäkästi myös itse. Harissa on tärkeä raaka-aine tunisialaisessa sekä marokkolaisessa keittiössä ja mainio raaka-aine pastaan, kuskusiin sekä voileipiin.
Reseptin ainekset
5 annosta
16
kuivattua chiliä (paria eri lajiketta )
0,5 tl
kuminansiemeniä
0,25 tl
juustokuminansiemeniä
0,25 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
kuivattua minttua
3 rkl
oliiviöljyä
1,5 tl
suolaa
5
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
Harissa – ohje:
- Laita chilit kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä, anna pehmetä noin kaksikymmentä minuuttia.
- Paahda siemenet pannulla muutaman minuutin ajan, jauha siemenet mintun kanssa jauheeksi.
- Kuivaa chilit ja laita ne tehosekoittimeen siemenjauheen, oliiviöljyn, suolan, valkosipulin ja sitruunamehun kanssa. Sekoita noin pari minuuttia, kunnes seos on pehmeää.
- Säilö lasiastiaan ja kaada hiukan oliiviöljyä päälle. Lisää aina oliiviöljyä käytön jälkeen. Harissatahna säilyy jääkaapissa kolmisen viikkoa.
Kannattaa valita erilaisia chilejä omien mieltymysten mukaan. Jos et pidä kovin tulisesta, voi osan chilistä korvata paprikalla. Mikäli teet harissan tuoreista chilistä, on määrä kaksinkertainen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat