


Hans Välimäen tiramisu – kermainen klassikko aikuiseen makuun!
40 min
Hans Välimäki valmistaa tiramisun klassiseen tyyliin. Herkussa on sopivasti kermaisuutta ja makeutta. Keittiömestari teki tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 6. jaksossa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3 dl
kuohu- tai vispikermaa
300 g
mascarponea
2 rkl
tomusokeria
1 pkt
kissankielikeksejä
3–4 rkl
tummaa kaakaojauhetta
Keltuaismassa
6
keltuaista
100 g
sokeria (n. 1⅕ dl)
tilkka
marsalaviiniä
Kostuke
2 dl
vahvaa kahvia
3–4 rkl
sokeria
2–3 rkl
marsalaviiniä
Hans Välimäen tiramisu – ohje:
- Liuota sokeri kuumaan kahviin ja sekoita joukkoon marsala. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaismassan ainekset eli keltuaiset, sokeri ja tilkka marsalaa sekaisin, nosta vesihauteeseen. Kypsennä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Nosta pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kokonaan jäähtynyt.
- Vatkaa mascarpone ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita mascarponevaahto keltuaismassaan, ja kääntele vielä kermavaahto varovasti joukkoon. Lado täytteitä vielä toinen samanlainen kerros. Tomuta lopuksi päälle vahva kerros kaakaojauhetta.
- Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4–5 tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile tiramisu laadukkaan, vahvan kahvin kanssa.
Kaupallinen yhteistyö: Kuusamon juusto
Hans Välimäki valmisti tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa – katso jakso täältä!

Hans Välimäen vieraaksi saapui 6. jaksossa Liisa Rikka. Liisa kokkasi bravuurinsa lasagnen, Hans puolestaan valmisti minestronekeittoa, savujuustohatsapuria ja tiramisua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat