Hans Välimäen tiramisu – kermainen klassikko aikuiseen makuun!

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Hans Välimäki valmistaa tiramisun klassiseen tyyliin. Herkussa on sopivasti kermaisuutta ja makeutta. Keittiömestari teki tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 6. jaksossa.
3.5
0
Julkaistu: 17.3.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 3 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 300 gmascarponea
  • 2 rkltomusokeria
  • 1 pktkissankielikeksejä
  • 3–4 rkltummaa kaakaojauhetta

Keltuaismassa

  • 6keltuaista
  • 100 gsokeria (n. 1⅕ dl)
  • Tilkkamarsalaviiniä

Kostuke

  • 2 dlvahvaa kahvia
  • 3–4 rklsokeria
  • 2–3 rklmarsalaviiniä
Tulosta

Hans Välimäen tiramisu valmistuu näin:

  1. Liuota sokeri kuumaan kahviin ja sekoita joukkoon marsala. Jäähdytä.
  2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa keltuaismassan ainekset eli keltuaiset, sokeri ja tilkka marsalaa sekaisin, nosta vesihauteeseen. Kypsennä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Nosta pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kokonaan jäähtynyt.
  4. Vatkaa mascarpone ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita mascarponevaahto keltuaismassaan, ja kääntele vielä kermavaahto varovasti joukkoon. Lado täytteitä vielä toinen samanlainen kerros. Tomuta lopuksi päälle vahva kerros kaakaojauhetta.
  5. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4–5 tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile tiramisu laadukkaan, vahvan kahvin kanssa.

Kaupallinen yhteistyö: Kuusamon juusto

Hans Välimäki valmisti tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa – katso jakso täältä!

Hans Välimäen vieraaksi saapui 6. jaksossa Liisa Rikka. Liisa kokkasi bravuurinsa lasagnen, Hans puolestaan valmisti minestronekeittoa, savujuustohatsapuria ja tiramisua.

Kommentoi »