Hans Välimäen tiramisu – kermainen klassikko aikuiseen makuun!
40 min
Hans Välimäki valmistaa tiramisun klassiseen tyyliin. Herkussa on sopivasti kermaisuutta ja makeutta. Keittiömestari teki tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 6. jaksossa.
Liuota sokeri kuumaan kahviin ja sekoita joukkoon marsala. Jäähdytä.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaismassan ainekset eli keltuaiset, sokeri ja tilkka marsalaa sekaisin, nosta vesihauteeseen. Kypsennä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Nosta pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kokonaan jäähtynyt.
Vatkaa mascarpone ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita mascarponevaahto keltuaismassaan, ja kääntele vielä kermavaahto varovasti joukkoon. Lado täytteitä vielä toinen samanlainen kerros. Tomuta lopuksi päälle vahva kerros kaakaojauhetta.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4–5 tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile tiramisu laadukkaan, vahvan kahvin kanssa.
Hans Välimäen vieraaksi saapui 6. jaksossa Liisa Rikka. Liisa kokkasi bravuurinsa lasagnen, Hans puolestaan valmisti minestronekeittoa, savujuustohatsapuria ja tiramisua.