Hans Välimäen borssikeitto – klassikon kasvisversiossa on paljon makua ja sopivasti purutuntumaa!

1 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
Hans Välimäen borssikeitto hurmaa maullaan ja kauniin syvällä värillään. Keitto viimeistellään klassisesti smetanasilmällä. Ilman smetanaa resepti on vegaaninen. Välimäki kokkaa borssikeittoa Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan 5. jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
KA
MU
MA
GL
5
0
Julkaistu: 10.3.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 3–4 keskikokoista punajuurta
  • 3–4 porkkanaa
  • 2–3 keltasipulia
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • ¼ valkokaalia
  • 3–4 rkl öljyä
  • 4–5 rkl tomaattipyreettä
  • 8–9 dl vettä
  • 4–5 rkl punaviinietikkaa
  • 1laakerinlehti
  • suola, pippuria
  • tuotetta meiramia, timjamia ja oreganoa
  • 5–6 rklsokeria (tarvittaessa, maun mukaan)
  • 4–5 rkl smetanaa (viimeistelyyn)
  • 3–4 rkl lehtipersiljaa (viimeistelyyn)
Tulosta

Hans Välimäen borssikeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit sekä kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja tomaattipyree, kuullota heti
  3. Lisää kattilaan vesi, etikka, yrtit sekä laakerilehti, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 40–45 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Keitä vielä 15–20 minuuttia. Jos keitto on liian kuivaa, lisää tarvittaessa vettä ja etikkaa. Tarkista maku ja tarjoile persiljasilpun ja smetanan kera.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »