


Hans Välimäen borssikeitto – klassikon kasvisversiossa on paljon makua ja sopivasti purutuntumaa!
1 h 0 min
Hans Välimäen borssikeitto hurmaa maullaan ja kauniin syvällä värillään. Keitto viimeistellään klassisesti smetanasilmällä. Ilman smetanaa resepti on vegaaninen. Välimäki kokkaa borssikeittoa Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan 5. jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
Reseptin ainekset
4 annosta
3–4
keskikokoista punajuurta
3–4
porkkanaa
2–3
keltasipulia
2–3
valkosipulinkynttä
¼
valkokaalia
3–4 rkl
öljyä
4–5 rkl
tomaattipyreettä
8–9 dl
vettä
4–5 rkl
punaviinietikkaa
1
laakerinlehti
suola, pippuria
tuotetta meiramia, timjamia ja oreganoa
5–6 rkl
sokeria (tarvittaessa, maun mukaan)
4–5 rkl
smetanaa (viimeistelyyn)
3–4 rkl
lehtipersiljaa (viimeistelyyn)
Hans Välimäen borssikeitto valmistetaan näin:
- Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit sekä kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja tomaattipyree, kuullota heti
- Lisää kattilaan vesi, etikka, yrtit sekä laakerilehti, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 40–45 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Keitä vielä 15–20 minuuttia. Jos keitto on liian kuivaa, lisää tarvittaessa vettä ja etikkaa. Tarkista maku ja tarjoile persiljasilpun ja smetanan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat