Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hans Välimäen borssikeitto – klassikon kasvisversiossa on paljon makua ja sopivasti purutuntumaa!

1 h 0 min

Hans Välimäen borssikeitto hurmaa maullaan ja kauniin syvällä värillään. Keitto viimeistellään klassisesti smetanasilmällä. Ilman smetanaa resepti on vegaaninen. Välimäki kokkaa borssikeittoa Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan 5. jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.

10.3.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
3–4
keskikokoista punajuurta
3–4
porkkanaa
2–3
keltasipulia
2–3
valkosipulinkynttä
¼
valkokaalia
3–4 rkl
öljyä
4–5 rkl
tomaattipyreettä
8–9 dl
vettä
4–5 rkl
punaviinietikkaa
1
laakerinlehti
suola, pippuria
tuotetta meiramia, timjamia ja oreganoa
5–6 rkl
sokeria (tarvittaessa, maun mukaan)
4–5 rkl
smetanaa (viimeistelyyn)
3–4 rkl
lehtipersiljaa (viimeistelyyn)

Hans Välimäen borssikeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit sekä kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja tomaattipyree, kuullota heti
  3. Lisää kattilaan vesi, etikka, yrtit sekä laakerilehti, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 40–45 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Keitä vielä 15–20 minuuttia. Jos keitto on liian kuivaa, lisää tarvittaessa vettä ja etikkaa. Tarkista maku ja tarjoile persiljasilpun ja smetanan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt