Hannes-pullat

2 h
4
1

Hannes-pullat

Teksti Risto Autio
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 12 dlvehnäjauhoja
  • 200 gmargariinia (rasvaa 60 %)

Täyte

  • 100 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklkanelia
  • 1/4 tlchilijauhetta

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet sekä jauhoja vähitellen. Pullataikinan tulee olla pehmeää. Alusta lopuksi joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Anna taikinan kohota puolisen tuntia lämpimässä, vedottomassa paikassa, leivinliinalla peitettynä.

Nujerra taikinaan kertyneet ilmakuplat vaivaamalla taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Sekoita täyteainekset, levitä rasvaseos taikinalevylle ja kiedo levy kääröksi. Aseta leivinpaperilla peitetylle uunipellille kaksi palaa päällekkäin. Paina palat napakasti yhteen. Anna pullien kohota hieman, taikina voi olla paistettaessa vielä kylmä. Voitele pullat munalla, ripota päälle raesokeria ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Pullat ovat sisältä juuri ja juuri kypsiä ja meheviä.

•Oikeat Hannes-pullat pakastetaan taikinapötkönä ennen paistamista, mutta voit toki paistaa pullat myös saman tien. Paistamaan ryhdyttäessä vielä kohmeinen pötkö leikataan paloiksi.

•Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito kädenlämpöä kuumemmaksi, 42-asteiseksi ja lisää hiiva sekoitettuna pieneen määrään jauhoja.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä