Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hanna Gullichsenin rapea chilipasta koukuttaa – ”Resepti syntyi vähän vahingossa, niin kuin kaikki hyvät asiat”

20 min

Kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin yksi parhaista makumuistoista on rapea chilipasta. "Resepti syntyi vähän vahingossa, niin kuin kaikki hyvät asiat. Kuvauspäivän jälkeen pöydällä oli raaka-aineita, joista yhdistelin pastan. Sitten vain seisoin ja söin, koska se oli niin superhyvää", Hanna kertoo.

Reseptin ainekset
360 g
spagettia
½ dl
oliiviöljyä
6
valkosipulinkynttä
2 tl
chilihiutaleita
50 g
parmesaania tai pecorinoa
1
sitruunan kuori
2 rkl
sitruunamehua
lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa
Leipämuru
2–3 palaa
kuivahtanutta vaaleaa (juuri)leipää
3 rkl
oliiviöljyä
½ dl
pinjansiemeniä
suolaa
lehtipersiljaa (muutama verso)

Hanna Gullichsenin rapea chilipasta valmistuu näin:

  1. Valmista ensiksi leipämuru. Kuumenna pannulla 3 rkl oliiviöljyä ja lisää mukaan karkeaksi revityt leipämurut, paistele kunnes leipä saa hieman väriä. Lisää pannulle myös pinjansiemenet ja lopuksi hienoksi hakattu lehtipersilja. Kaada sivuun odottamaan.
  2. Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen ja keitä al denteksi.
  3. Leikkaa valkosipulit ohuiksi siivuiksi veitsen tai mandoliinin avulla.
  4. Valmista kastike. Kaada puhtaalle pannulle ½ dl oliiviöljyä, kippaa mukaan chilihiutaleet ja valkosipuli, kuullota muutama minuutti, varo polttamasta. Valuta pasta ja yhdistä se kastikkeeseen, sekoita mukaan parmesaani tai pecorino, tiraus sitruunamehua, sitruunankuoriraaste sekä suolaa, mustapippuria ja lehtipersiljaa maun mukaan.
  5. Kokoa annokset ja viimeistele rapealla leipämurulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt