Hanna Gullichsenin rapea chilipasta koukuttaa – ”Resepti syntyi vähän vahingossa, niin kuin kaikki hyvät asiat”

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin yksi parhaista makumuistoista on rapea chilipasta. "Resepti syntyi vähän vahingossa, niin kuin kaikki hyvät asiat. Kuvauspäivän jälkeen pöydällä oli raaka-aineita, joista yhdistelin pastan. Sitten vain seisoin ja söin, koska se oli niin superhyvää", Hanna kertoo.
KA
3.9
0
Julkaistu: 11.11.2020


Ainekset

  • 360 gspagettia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 6valkosipulinkynttä
  • 2 tlchilihiutaleita
  • 50 gparmesaania tai pecorinoa
  • 1sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • lehtipersiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Leipämuru

  • 2–3 palaakuivahtanutta vaaleaa (juuri)leipää
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ½ dlpinjansiemeniä
  • suolaa
  • lehtipersiljaa (muutama verso)
Tulosta

Hanna Gullichsenin rapea chilipasta valmistuu näin:

  1. Valmista ensiksi leipämuru. Kuumenna pannulla 3 rkl oliiviöljyä ja lisää mukaan karkeaksi revityt leipämurut, paistele kunnes leipä saa hieman väriä. Lisää pannulle myös pinjansiemenet ja lopuksi hienoksi hakattu lehtipersilja. Kaada sivuun odottamaan.
  2. Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen ja keitä al denteksi.
  3. Leikkaa valkosipulit ohuiksi siivuiksi veitsen tai mandoliinin avulla.
  4. Valmista kastike. Kaada puhtaalle pannulle ½ dl oliiviöljyä, kippaa mukaan chilihiutaleet ja valkosipuli, kuullota muutama minuutti, varo polttamasta. Valuta pasta ja yhdistä se kastikkeeseen, sekoita mukaan parmesaani tai pecorino, tiraus sitruunamehua, sitruunankuoriraaste sekä suolaa, mustapippuria ja lehtipersiljaa maun mukaan.
  5. Kokoa annokset ja viimeistele rapealla leipämurulla.
MITÄ PIDIT?
3.93
Kommentoi »