Hämäläinen perunalaatikko
4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
4 h Hämäläinen perunalaatikko on imelletty perunalaatikko, joka valmistetaan perinteiseen tapaan vain viidestä aineksesta. Hämäläinen perunalaatikko sopii joulupöytään ja perinteiseen pitopöytään.
MU
1.4
Teksti
Julkaistu: 14.7.2005

Hämäläinen perunalaatikko
Reseptin ainekset (10 annosta)
Hämäläinen perunalaatikko
- 1000 gperunaa
- 2 rklvehnäjauhoja
- 3 dlkevytmaitoa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
Hämäläinen perunalaatikko valmistuu näin:
- Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja survo ne tasaiseksi soseeksi kattilaan. Lisää kädenlämpöiseen survokseen vehnäjauhot ja jätä perunaseos imeltymään pariksi tunniksi lämpimään paikkaan.
- Sekoita perunaseokseen maito ja mausteet ja kumoa seos voideltuihin vuokiin niin, että vuoat täyttyvät vain noin puolilleen, koska sose kuohuu reilusti kypsyessään.
- Paista hämäläistä perunalaatikkoa 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia.
- Tarjoa hämäläinen perunalaatikko joulupöydässä tai pitopöydässä.

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Imelletty perunalaatikko
Maku

Vanhanajan imelletty perunalaatikko
Maku

Paras imelletty perunalaatikko
Kotivinkki

Helppo perunalaatikko – joulupöydän klassikko
Maku

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – valmista perinnelaatikko hieman helpommin ja ilman korppujauhoja
Maku

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku