Maku

Hämäläinen perunalaatikko

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Hämäläinen perunalaatikko on imelletty perunalaatikko, joka valmistetaan perinteiseen tapaan vain viidestä aineksesta. Hämäläinen perunalaatikko sopii joulupöytään ja perinteiseen pitopöytään.
MU
1.4
4
Julkaistu: 14.7.2005


Reseptin ainekset (10 annosta)

Hämäläinen perunalaatikko

  • 1000 gperunaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
Tulosta

Hämäläinen perunalaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja survo ne tasaiseksi soseeksi kattilaan. Lisää kädenlämpöiseen survokseen vehnäjauhot ja jätä perunaseos imeltymään pariksi tunniksi lämpimään paikkaan.
  2. Sekoita perunaseokseen maito ja mausteet ja kumoa seos voideltuihin vuokiin niin, että vuoat täyttyvät vain noin puolilleen, koska sose kuohuu reilusti kypsyessään.
  3. Paista hämäläistä perunalaatikkoa 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia.
  4. Tarjoa hämäläinen perunalaatikko joulupöydässä tai pitopöydässä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen imelletyn perunalaatikon resepti!

4 kommenttia