Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hämäläinen perunalaatikko eli tuuvinki

4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min

Hämäläinen perunalaatikko eli tuuvinki on imelletty perunalaatikko, joka valmistetaan perinteiseen tapaan vain viidestä aineksesta. Hämäläinen perunalaatikko sopii joulupöytään ja perinteiseen pitopöytään.

14.7.2005
Reseptin ainekset
10 annosta
Hämäläinen perunalaatikko
1 kg
perunaa
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
kevytmaitoa
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria

Hämäläinen perunalaatikko – ohje:

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja survo ne tasaiseksi soseeksi kattilaan. Lisää kädenlämpöiseen survokseen vehnäjauhot ja jätä perunaseos imeltymään pariksi tunniksi lämpimään paikkaan.
  2. Sekoita perunaseokseen maito ja mausteet ja kumoa seos voideltuihin vuokiin niin, että vuoat täyttyvät vain noin puolilleen, koska sose kuohuu reilusti kypsyessään.
  3. Paista hämäläistä perunalaatikkoa 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia.
  4. Tarjoa hämäläinen perunalaatikko joulupöydässä tai pitopöydässä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen imelletyn perunalaatikon resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt