Maku

Halva-punaherukka-marenkikäärö

1 h 35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h
Punaiset herukat pyöräytetään marenkikääröön makean pistaasihalvan ja vaniljaisen tuorejuustotäytteen kera. Unelmanvalkea käärö ei kestä odottelua, joten sen voi hyvällä syyllä nautiskella heti...
GL
4.3
0
Julkaistu: 26.6.2013


Ainekset (15 annosta)

Marenkipohja

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 dlsokeria (erikoishienoa)
  • 1/3 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlväkiviinaetikkaa

Täyte

  • 100 ghalvaa (pistaasi)
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 100 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 10 dlpunaherukoita
Tulosta

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Jatka vaahdottamista ja lisää sokeri joukkoon vähitellen.

Lisää kiinteään vaahtoon maissitärkkelys ja viinietikka, vatkaa vielä hetki.

Öljyä leivinpaperi kevyesti.

Levitä marenkiseos levyksi leivinpaperille uunipellille.

Paista 130-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Murustele halva. Vaahdota vaniljakastike ja lisää tuorejuusto joukkoon.

Kumoa marenkilevy leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi.

Levitä täyte marenkipohjalle, ripottele päälle halvamurut ja punaherukat.

Kääri marenkilevy varovasti rullalle.

Tarjoa halva-punaherukka-marenkikäärö heti. Marenkikäärö leikkaantuu helpoiten sahateräveitsellä.

  • Leivo marenkipohja valmiiksi ja täytä se vasta juuri ennen tarjoilua. Leivonnainen ei kestä säilytystä.
Kommentoi »