Maku

Halloween-kakku

1 h 45 min
3.3
0

Halloween-kakku

Hurja halloween-kakku kruunaa parhaat halloween-juhlat! Täytä siis sinäkin ihanat red velvet -kakkupohjat jenkkihenkeen paksulla vanilja-voikreemillä ja viimeistele halloween-kakku hurjaksi hattaralla ja lakunyöreillä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Red velvet -pohjat

  • 150 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 3 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 -2 tlelintarvikeväriä (punaista tai pinkkiä pastaväriä)
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Vuokien voitelu

  • 2 rklvoita

Voi-vaniljakreemi

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 6 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria (vaalea, esim. Dansukker)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 rklkevytmaitoa

Koristelu

  • 1 prkkarkkihattaraa
  • 1 pssmustaa lakunauhaa
  • karkkihämähäkkejä tai sokerimassasta tai marsipaanista muotoiltuja hämähäkkejä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN45 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Valmista halloween-kakku näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa maito, etikka ja elintarvikeväri.

Sekoita kolmannessa kulhossa kuivat aineet.

Lisää taikinaan vuorotellen maito- ja jauhosekoitusta. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Lisää tarvittaessa hieman lisää elintarvikeväriä.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsää. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kuorruta ja täytä vasta täysin jäähtyneenä.

Valmista kuorrutus. Vatkaa kulhossa pehmeä voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri muutamassa erässä edelleen vatkaten. Lisää lopuksi vaalea vaniljasokeri, suola ja maito. Vatkaa kuohkeaksi. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää vielä tilkka maitoa.

Leikkaa valmis kakkupohja 2–3 kerrokseksi. Levitä voi-vaniljakreemiä kakkulevyjen väliin ja päälle. Jätä halloween-kakun reunat paljaiksi.

Koristele halloween-kakku karkkihattaralla ja mustalla lakunauhalla sekä sokerimassasta tai marsipaanista tehdyillä hämähäkeillä.

Vinkki!

  • Red Velvet eli ”punainen sametti” on liki kansalliskakun maineessa Yhdysvalloissa. Aikaisemmin kakun kuohkea rakenne syntyi happaman etikan ja emäksisen soodan kemiallisella reaktiolla. Samalla saatiin aikaan myös kakun punainen väri, sillä aikaisemmat kaakaot reagoivat etikkaan. Nykyiset kaakaotuotteet eivät etikkaan reagoi, vaan kakku värjätään elintarvikevärillä. Etikan käyttö ohjeessa on siis vanha jäänne. Tässä ohjeessa sooda on korvattu leivinjauheella.
  • Red Velvet saa olla punainen! Käytä leivonnassa voimakkaita, pinkkejä tai tumman punaisia geelimäisiä pastavärejä. Pastavärejä myydään leivontatarvikeliikkeissä.
  • Hattaraa myyvät karkkikaupat. Leivontatarvikeliikkeistä ja -nettikaupoista löytää Halloween-muotteja, joilla saa tehtyä erilaisia koristeita. Kuvassa olevien hämähäkkikoristeiden muotti: confetti.fi

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä