Maku

Halloumi-mansikkasalaatti

10 min
4
2

Halloumi-mansikkasalaatti

Makoisat mansikat ja rapea halloumijuusto - siinäpä oiva pari kesäiseen salaattiin! Sekoita kastike oliiviöljystä ja balsamiviinietikasta. Ripottele päälle pistaaseja ja nauti lautasellinen auringossa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 200 ghalloumijuustoa
  • 400 gmansikoita
  • 2 kplkevätsipulin varsia
  • rucolaa
  • basilikaa
  • 2 rklpistaaseja

Kastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Leikkaa halloumi isoiksi kuutioiksi. Kuumenna loraus oliiviöljyä paistinpannulla reilulla keskilämmöllä. Paista halloumipalat rapeiksi välillä käännellen.

Viipaloi mansikat. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa rucola ja yrtit salaattipohjaksi. Lisää joukkoon mansikat ja sipulit.

Kaada kannelliseen lasipurkkiin kastikkeen oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Kierrä purkin kansi tiiviisti kiinni ja ravistele kastike sekaisin.

Lisää salaattiin kastiketta. Ripottele pinnalle rouhittuja pistaaseja. Nosta rapeat halloumipalat salaatin päälle.

Vinkki!

Kokeile salaattiin erilaisia yrttejä kuten minttua ja timjamia! Juustoksi salaattiin sopii ihanasti myös pehmeä mozzarella tai vuohenjuusto.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä