


Oikaisijan uuniperunat
Halkaistu uuniperuna – puolen tunnin uuniperunat ovat ratkaisu äkilliseen uuniperunan himoon
35 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 30 min
Halkaistu uuniperuna kypsyy puolet nopeammin kuin kokonainen. Puolessa tunnissa kypsyvät uuniperunat sopivat myös arkiruoaksi. Perunoiden kypsyessä ehtii valmistaa mieleisensä täytteet.
Reseptin ainekset
4 annosta
6–8
isoa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Halkaistu uuniperuna – ohje:
- Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa perunat pitkittäin kahtia. (Tee leikkuupintaan ristikkokuvio terävällä veitsellä.)
- Laita perunat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle, sivele öljyllä ja mausta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
Vinkki!
Tee halkaistuiden uuniperunoiden lisukkeeksi katkarapuskagenia rapealla chilillä tai tofuskagenia rapealla chilillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat