Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Oikaisijan uuniperunat

Halkaistu uuniperuna – puolen tunnin uuniperunat ovat ratkaisu äkilliseen uuniperunan himoon

35 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 30 min

Halkaistu uuniperuna kypsyy puolet nopeammin kuin kokonainen. Puolessa tunnissa kypsyvät uuniperunat sopivat myös arkiruoaksi. Perunoiden kypsyessä ehtii valmistaa mieleisensä täytteet.

4.12.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
6–8
isoa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Halkaistu uuniperuna – ohje:

  1. Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa perunat pitkittäin kahtia. (Tee leikkuupintaan ristikkokuvio terävällä veitsellä.)
  2. Laita perunat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle, sivele öljyllä ja mausta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Vinkki!

Tee halkaistuiden uuniperunoiden lisukkeeksi katkarapuskagenia rapealla chilillä tai tofuskagenia rapealla chilillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt