Grillivartaat ja rommikolamarinadi

1 h
4.8
0

Grillivartaat ja rommikolamarinadi

GL
MA
MU
0
4.8
Kesän parhaat grillivartaat valmistuvat rommikolassa marinoidusta naudan ulkofileestä ja kasviksista. Kaiken kruunaa ihana mojo-kastike. Katso VIDEO, kuinka grillivartaat valmistuvat!
Teksti Joonas Laakso, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudan ulkofileetä (tai entrecôtea)
  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 1 kplpaprikaa (vihreä)
  • 2 kplpunasipulia

Marinadi

  • 3 1/3 dlkolajuomaa (1 tölkki Coca-Colaa)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlrommia
  • 1/4 dllimettimehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista grillivartaat näin:

Leikkaa liha tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi, samoin ananas. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi ja sipulit neljään lohkoon.

Nosta lihat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki marinadin ainekset. Marinoi lihaa huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pidempään. Mitä pidempi maustumisaika, sitä paremmin maut tarttuvat lihaan.

Valuta lihat marinadista ja heitä loppu marinadi pois.

Pujota lihat, paprikat, ananakset ja sipulit vartaisiin.

Grillaa vartaita suoralla lämmöllä 15–20 minuuttia muutaman kerran käännellen. Valele vartaat ohuelti mojo-kastikkeella aina kääntäessäsi vartaita.

Mausta grillivartaat lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa grillivartaat avokadosalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä