Kesän parhaat grillattavat tulevat tässä! Mehevät grillivartaat ja rommikolamarinadi kutittelevat herkkusuiden makunystyröitä
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minRommikolan makuinen marinadi kruunaa vartaisiin pujoteltujen lihojen ja kasvisten maun. Kesän parhaat vartaat kaipaavat seurakseen ainoastaan ihanaa mojo-kastiketta. Katso video, kuinka vartaat valmistuvat!!
GL
MA
MU
0
Julkaistu: 3.8.2015

Kesän parhaat grillattavat tulevat tässä! Mehevät grillivartaat ja rommikolamarinadi kutittelevat herkkusuiden makunystyröitä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lihavartaat
- 600 gnaudan ulkofileetä (tai entrecôtea)
- 1 kpltuoretta ananasta
- 1 kplpaprikaa (vihreä)
- 2 kplpunasipulia
Marinadi
- 3 1/3 dlkolajuomaa (1 tölkki Coca-Colaa)
- 1 dloliiviöljyä
- 1/2 dlrommia
- 1/4 dllimettimehua
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 tlmustapippuria (rouhittuna)
Mojo-kastike
- 1 1/2 dl appelsiinitäysmehua
- 1/4 dllimemehua
- 1 rklomenaviinietikkaa
- 1 dlketsuppia
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlsinappijauhetta
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/2 tlinkivääriä (jauhettua)
- 1/2 tlcayennepippuria
- 3/4 dlfariinisokeria
Rommikolamarinoidut grillivartaat valmistuvat näin:
- Leikkaa liha tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi, samoin ananas. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi ja sipulit neljään lohkoon.
- Nosta lihat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki marinadin ainekset. Marinoi lihaa huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pidempään. Mitä pidempi maustumisaika, sitä paremmin maut tarttuvat lihaan.
- Valmista marinoitumisen aikana mojo-kastike: Sekoita etikka sekä appelsiini- ja limemehu kattilassa ja kiehauta. Lisää kattilaan kaikki muuta ainekset paitsi sokeri. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita kunnolla.
- Valuta lihat marinadista ja heitä loppu marinadi pois.
- Pujota lihat, paprikat, ananakset ja sipulit vartaisiin.
- Grillaa lihavartaita suoralla lämmöllä 15–20 minuuttia muutaman kerran käännellen. Valele vartaat ohuelti mojo-kastikkeella aina kääntäessäsi vartaita.
- Mausta vartaat lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa vartaat avokadosalaatin kanssa.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
Maku

Grillatut perunavartaat ja tahinikastike
Maku

Grillatut dukkah-vartaat – näiden jälkeen et halua palata perinteisiin grillauskastikkeisiin
Kotivinkki

Salsa verde on täydellinen grilliruokien kaveriksi
Kotivinkki

Avokadosalaatti
Kotivinkki

Mojo-kastike
Maku

Punainen kastike grilliherkuille (Romescu)
Maku

Grillattu ananas
Maku