


Kesän parhaat grillattavat tulevat tässä! Mehevät grillivartaat ja rommikolamarinadi kutittelevat herkkusuiden makunystyröitä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Rommikolan makuinen marinadi kruunaa vartaisiin pujoteltujen lihojen ja kasvisten maun. Kesän parhaat vartaat kaipaavat seurakseen ainoastaan ihanaa mojo-kastiketta. Katso video, kuinka vartaat valmistuvat!!
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihavartaat
600 g
naudan ulkofileetä (tai entrecôtea)
1 kpl
tuoretta ananasta
1 kpl
paprikaa (vihreä)
2 kpl
punasipulia
Marinadi
3 1/3 dl
kolajuomaa (1 tölkki Coca-Colaa)
1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
rommia
1/4 dl
limettimehua
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
mustapippuria (rouhittuna)
Mojo-kastike
1 1/2 dl
appelsiinitäysmehua
1/4 dl
limemehua
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 dl
ketsuppia
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
sinappijauhetta
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
inkivääriä (jauhettua)
1/2 tl
cayennepippuria
3/4 dl
fariinisokeria
Rommikolamarinoidut grillivartaat – ohje:
- Leikkaa liha tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi, samoin ananas. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi ja sipulit neljään lohkoon.
- Nosta lihat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki marinadin ainekset. Marinoi lihaa huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pidempään. Mitä pidempi maustumisaika, sitä paremmin maut tarttuvat lihaan.
- Valmista marinoitumisen aikana mojo-kastike: Sekoita etikka sekä appelsiini- ja limemehu kattilassa ja kiehauta. Lisää kattilaan kaikki muuta ainekset paitsi sokeri. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita kunnolla.
- Valuta lihat marinadista ja heitä loppu marinadi pois.
- Pujota lihat, paprikat, ananakset ja sipulit vartaisiin.
- Grillaa lihavartaita suoralla lämmöllä 15–20 minuuttia muutaman kerran käännellen. Valele vartaat ohuelti mojo-kastikkeella aina kääntäessäsi vartaita.
- Mausta vartaat lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa vartaat avokadosalaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat