Maku

Lihavartaat ja rommikolamarinadi

1 h
4.5
0

Lihavartaat ja rommikolamarinadi

GL
MA
MU
0
4.5
Teksti Joonas Laakso, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos
Lihavartaat valmistuvat rommikolassa marinoidusta naudan ulkofileestä ja kasviksista. Kesän parhaan grilliruoan kruunaa ihana mojo-kastike. Katso video, kuinka lihavartaat valmistuvat!

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudan ulkofileetä (tai entrecôtea)
  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 1 kplpaprikaa (vihreä)
  • 2 kplpunasipulia

Marinadi

  • 3 1/3 dlkolajuomaa (1 tölkki Coca-Colaa)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlrommia
  • 1/4 dllimettimehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Lihavartaat valmistuvat näin:

  1. Leikkaa liha tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi, samoin ananas. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi ja sipulit neljään lohkoon.
  2. Nosta lihat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki marinadin ainekset. Marinoi lihaa huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pidempään. Mitä pidempi maustumisaika, sitä paremmin maut tarttuvat lihaan.
  3. Valuta lihat marinadista ja heitä loppu marinadi pois.
  4. Pujota lihat, paprikat, ananakset ja sipulit vartaisiin.
  5. Grillaa lihavartaita suoralla lämmöllä 15–20 minuuttia muutaman kerran käännellen. Valele vartaat ohuelti mojo-kastikkeella aina kääntäessäsi vartaita.
  6. Mausta lihavartaat lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihavartaat avokadosalaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.5