Raikas avokadosalaatti rucolalla
Teksti Joonas Laakso, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Kokoa punasipuleista, kirsikkatomaateista, avokadoista ja rucolasta superraikas kesäinen salaatti. Sitruunainen kastike tuo avokadosalaattiin ihanaa pirtsakkuutta. Täydellinen grilliruokien lisäke!
Ainekset (4 annosta)
- 2 kplpunasipulia
- 200 gkirsikkatomaattia
- 2 kplavokadoa
- 200 grucolaa
Kastike
- 1/2 dlsitruunamehua (1/2 sitruunan mehu)
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlsokeria
Tee näin
15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN
Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori avokadot ja poista kivet. Leikkaa avokadot viipaleiksi. Pirskota päälle hiukkasen sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
Yhdistä sipulit, tomaatit ja rucola.
Lisää päälle avokadot.
Yhdistä sitruunamehu, oliiviöljy ja sokeri. Lisää salaatin joukkoon.
Sekoita varovasti, etteivät avokadot murskaannu.
Tarjoa salaatti esimerkiksi grillivartaiden kanssa.