Maku

Grillimakkara ja raikas kaalisalaatti

1 h 25 min
MA
LA
3.6
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 glehtikaalia
  • 100 gretiisejä
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 dlsuolapähkinöitä

Kastike

  • 227 gananasta (murska)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kpllimettiä
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlsuolaa

Koristeeksi

  • 1 rkltuoretta korianteria
  • 2 rklsuolapähkinöitä

Lisäksi

  • 8 kplgrillimakkaraa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese retiisit ja viipaloi ne lanteiksi. Murskaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki keskenään kulhossa.

Purista limetin mehu. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada seos kaalisalaatin päälle. Nostele ainekset sekaisin ja anna makujen vetäytyä viileässä tarjoiluhetkeen.

Koristele kaalisalaatti kokonaisilla suolapähkinöillä ja korianterin lehdillä.

Tarjoa kaalisalaatti grillattujen makkaroiden kera.

MITÄ PIDIT?
3.6