


Marinoitu lohi grillissä
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Lohi grillissä on vähän kinkkinen, sillä se hajoaa helposti. Tässä ohjeessa lohi pistetään nahkoineen kolmella vartaalla tukevaksi paketiksi, jolloin se pysyy kasassa ja kypsyy ihanan meheväksi. Marinadissa maistuvat juustokumina, korianteri ja paprika. Tee jo tänään!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Lohi grillissä
800 g
nahallista lohifileetä (leveämpää etuosaa)
Marinadi
1 tl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
timjamia
½ tl
chiliä
½–1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
½ dl
öljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
Marinoitu lohi grillissä – ohje:
- Leikkaa lohifilee poikittain neljään yhtä leveään osaan. Älä poista nahkaa.
- Mittaa marinadin kuivat aineet mortteliin ja hieraise muutaman kerran. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa.
- Nosta kalapalat marinadiin ja pyöräytä, jotta mauste tarttuu joka puolelle. Nosta kalat jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Pyyhi kaloista ylimääräinen marinadi pois. Työnnä nahkapuolelta kalojen läpi kolme grillitikkua. Halutessasi voit laittaa kalojen väliin esimerkiksi limelohkoja.
- Grillaa molemmin puolin muutama minuutti.
- Jos kalapalat ovat paksuja, kääri ne vielä grillauksen lopuksi folioon jälkikypsymään. Sisältä hiukan roseeksi jätetyt lohet ovat mehevän herkullisia ja pysyvät paremmin koossa kuin läpikypsiksi grillatut.
Vinkki!
Tarjoile marinoitu grillilohi esimerkiksi omena-fenkolisalaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat