Kotivinkki

Grillilohi

50 min
0
0

Grillilohi

Grillilohi pistetään kolmella vartaalla tukevaksi paketiksi, niin kala ei hajoa grillattaessa. Lempeänmakuisen lohen marinadi on ihanan mausteinen.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–5 annosta)

  • 800 gnahallista lohifileetä
  • leveämpää etuosaa

Fajitasmarinadi

  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkorianteria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlchiliä
  • ½–1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ dlöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Maustuminen
Kala on hankala grillattava, sillä se hajoaa herkästi kypsyessään. Varmista onnistuminen näin: työnnä varrastikkuihin useampia paloja, ja käytä kolmea tikkua, niin paketti pysyy paremmin koossa. Jätä kalapaloihin nahka, se tukevoittaa triplavarrasta.


1. Leikkaa lohi poikittain neljään yhtä leveään osaan. Älä poista nahkaa.
2. Mittaa marinadin kuivat aineet mortteliin ja hieraise muutama kerta. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa.
3. Nosta kalapalat marinadiin ja pyöräytä, jotta mauste tarttuu joka puolelle. Nosta kalat jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
4. Pyyhi kaloista ylimääräinen marinadi pois. Työnnä nahkapuolelta kalojen läpi kolme grillitikkua. Halutessasi voit laittaa kalojen väliin esimerkiksi limetinlohkoja.
5. Grillaa molemmin puolin muutama minuutti. Jos kalapalat ovat paksuja, kääri ne vielä grillauksen lopuksi folioon jälkikypsymään. Sisältä hiukan roseeksi jätetyt lohet ovat mehevän herkullisia ja pysyvät paremmin koossa kuin läpikypsiksi grillatut. Grillilohen kanssa maistuu omena-fenkolisalaatti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä