Maku

Grillatut raparperit, aprikoosit ja nektariinit

30 min
GL
KA
MU
3.5
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä

Ainekset (6 annosta)

  • 500 graparperia
  • 6 kpltuoretta aprikoosia
  • 3 kplnektariinia
  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gvoita

Jogurttikastike

  • 3 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Puhdista raparperit ja leikkaa ne pitkittäin sentin paksuiksi suikaleiksi. Pese ja halkaise aprikoosit ja nektariinit. Poista kivet.

Nosta raparperit grillinkestävään vuokaan ja asettele päälle hedelmät. Ripota päälle fariinisokeri sekä voinokareita. Peitä vuoka foliolla ja nosta kylmään odottamaan grillaamista.

Sekoita jogurtin joukkoon sokerit ja nosta kastike jääkaappiin.

Kun on jälkiruoan aika, aseta vuoka grilliin ja sulje grillin kansi. Anna kypsyä, kunnes raparperit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.

Murenna grillattujen raparperien, aprikoosien ja nektariinien pinnalle mantelinappeja ja nauti seurana jogurttikastiketta.

MITÄ PIDIT?
3.5