


Grillattu kesäkurpitsa pulahtaa koukuttavan tahmaiseen marinadiin
28 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 min
Grillattu kesäkurpitsa imee rutkasti makua marinadista, kun viiltelet niiden pintaan ruudukon veitsellä. Tahmaisen marinadin salaisuus on sopiva yhdistelmä suolaisuutta, makeutta ja tulisuutta.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3–4
pienehköä kesäkurpitsaa (noin 800 g)
Marinadi
¾ dl
hunajaa
¾ dl
riisiviinietikkaa
½ dl
soijakastiketta
3 rkl
sambal oelek -chilitahnaa
1 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
1
lime
½ rku
korianteria
1
chili
Grillattu kesäkurpitsa – ohje:
- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, paksummat voit leikata kolmeen osaan. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä ruudukko tekemällä kevyitä viiltoja ensin vinottain toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan.
- Sekoita marinadin ainekset. Valele kesäkurpitsat marinadilla.
- Kypsennä grillissä molemmin puolin, yhteensä 6–8 minuuttia, kunnes kurpitsat pehmenevät ja saavat väriä pintaan.
- Laita grillatut kesäkurpitsat tarjoiluvadille, purista päälle limen mehu ja koristele korianterilla sekä chiliviipaleilla.
Vinkki!
Voit paahtaa kesäkurpitsat myös 200-asteisessa uunissa, noin 20–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat