Maku

Parempi ruutupaita! Grillatut kesäkurpitsat pulahtavat koukuttavan tahmaiseen marinadiin

28 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
8 min
Grillatut kesäkurpitsat imevät rutkasti makua marinadista, kun viiltelet niiden pintaan ruudukon veitsellä. Tahmaisen marinadin salaisuus on sopiva yhdistelmä suolaisuutta, makeutta ja tulisuutta.
GL
MU
KA
MA
4.5
0
Julkaistu: 28.7.2021


Ainekset (4–6 annosta)

  • 3–4pienehköä kesäkurpitsaa (noin 800 g)

Marinadi

  • ¾ dlhunajaa
  • ¾ dlriisiviinietikkaa
  • ½ dlsoijakastiketta
  • 3 rklsambal oelek -chilitahnaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1lime
  • ½ rkukorianteria
  • 1chili
Tulosta

Grillatut kesäkurpitsat valmistuvat näin:

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, paksummat voit leikata kolmeen osaan. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä ruudukko tekemällä kevyitä viiltoja ensin vinottain toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan.

Sekoita marinadin ainekset. Valele kesäkurpitsat marinadilla.

Kypsennä grillissä molemmin puolin, yhteensä 6–8 minuuttia, kunnes kurpitsat pehmenevät ja saavat väriä pintaan.

Laita kesäkurpitsat tarjoiluvadille, purista päälle limen mehu ja koristele korianterilla sekä chiliviipaleilla.

Vinkki!

Voit paahtaa kesäkurpitsat myös 200-asteisessa uunissa, noin 20–30 minuuttia.

Kommentoi »