


KUNNOLLA MAKUA KASVIKSIIN
Grillatut kasvikset saavat erityisen hyvän maun helposta jälkimarinadista
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Grillattuihin peruskasviksiin saa reilusti lisämakua toscanalaisesta panzanella-salaatista tutulla öljypohjaisella kastikkeella. Lämpimät kasvikset imevät runsaasti makua itseensä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
rypsiöljyä
Jälkimarinadi
2
valkosipulinkynttä
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
2 rkl
oreganoa hienonnettuna (tai noin 1 tl kuivattua)
Grillatut jälkimarinoidut kasvikset – ohje:
- Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
- Pese, kuivaa ja leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Halkaise paprikat ja poista siemenet ja kannat. Leikkaa paprikanpuolikkaat 2–3 osaan pitkittäin.
- Kuumenna grilli ja öljyä parila. Grillaa kasviksia molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat väriä ja hieman pehmentyvät. Ne saavat jäädä hieman rapsakoiksi.
- Nosta kasvikset grillistä isoon kulhoon tai laakeaan vuokaan. Valuta päälle marinadi ja anna maustua vähintään vartti ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit vaihdella grillattavia kasviksia sesongin ja mieltymysten mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat