Maku

Grillatut caprese-leivät

20 min
0
0

Grillatut caprese-leivät

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Tomaatin, mozzarellan ja basilikan liitto on voittamaton. Tällä kertaa klassikkosalaatti capresen maut sujahtavat mehevän grillileivän väliin.

Ainekset (4)

Grillatut caprese-leivät

  • 8 viipalettamaalaisleipää
  • 2 palloamozzarellaa
  • 3tomaattia

Rucolapesto

  • 2valkosipulinkynttä
  • 1/2 dlmanteleita
  • 1 rkurucolaa
  • 1/2 rkubasilikaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista caprese-grillileivät näin:

  1. Tee ensin pesto. Laita aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  2. Viipaloi leipä. Voitele leivät pestolla. Leikkaa mozzarella sentin viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit.
  3. Täytä leivät juusto- ja tomaattiviipaleilla. Nosta leivät pieneen uunivuokaan vierekkäin.
  4. Paista caprese-leipiä grillissä tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on hieman sulanut ja leipä ruskistunut.

Voit myös paistaa täytetyt leivät molemmin puolin parilalla kauniin ruskeiksi.

MITÄ PIDIT?
0