


Grillatut caprese-leivät
20 min
Tomaatin, mozzarellan ja basilikan liitto on voittamaton. Tällä kertaa klassikkosalaatti capresen maut sujahtavat mehevän grillileivän väliin.
Reseptin ainekset
4
Grillatut caprese-leivät
8 viipaletta
maalaisleipää
2 palloa
mozzarellaa
3
tomaattia
Rucolapesto
2
valkosipulinkynttä
1/2 dl
manteleita
1 rku
rucolaa
1/2 rku
basilikaa
1 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
Valmista caprese-grillileivät näin:
- Tee ensin pesto. Laita aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Viipaloi leipä. Voitele leivät pestolla. Leikkaa mozzarella sentin viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit.
- Täytä leivät juusto- ja tomaattiviipaleilla. Nosta leivät pieneen uunivuokaan vierekkäin.
- Paista caprese-leipiä grillissä tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on hieman sulanut ja leipä ruskistunut.
Voit myös paistaa täytetyt leivät molemmin puolin parilalla kauniin ruskeiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat