


Grillattua valkoista parsaa ja ruskistettua hollandaisekastiketta – tässä on kesäruoka parhaimmillaan!
40 min
Tarjoa kevyesti grillatut makeahkot parsat ruskistetusta voista tehdyn pähkinäisen hollandaisekastikkeen kera. Ripottele päälle vielä kananmunasta, manteleista ja tillistä valmistettu lisuke ja sitten syömään!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
valkoista parsaa
1 rkl
oliiviöljyä
Hollandaise
150 g
voita
3
keltuaista
1 rkl
vettä
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
Ripote
2
keitettyä munaa
1 dl
kuorimattomia manteleita
½ rku
tilliä
¼ tl
suolaa
Grillattua valkoista parsaa ja ruskistettua hollandaisekastiketta – ohje:
- Pane grilli kuumenemaan. Kuori parsat ja katkaise kovat tyvet pois.
- Sulata kastikkeen voi hiljalleen kattilassa ja anna sen ruskistua välillä kattilaa pyöräyttäen. Tarkkaile ruskistumista, jotta voi ei pala. Nosta kattila sivuun. Anna voin jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Tee ripote. Kuori ja raasta kovaksi keitetyt munat. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja rouhi veitsellä. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla.
- Tee kastike. Sekoita metallikulhossa keltuaiset, vesi, sitruunanmehu ja suola. Nosta kulho kuumaan vesihauteeseen ja kypsennä seosta koko ajan vispilällä sekoittaen. Kastikepohja on kypsä, kun se on paksua vaahtoa. Ota kulho pois vesihauteesta. Lisää joukkoon ruskistettu voi vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku ja paksuus. Lisää tarvittaessa suolaa ja ohenna tilkalla vettä.
- Sivele parsat oliiviöljyllä. Grillaa parsoja 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä ja saaneet kauniin värin.
- Levitä tarjoiluvadin pohjalle kastike. Lisää päälle parsat. Viimeistele ripotteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat