Grillattu varhaiskaali ja porkkanat

30 min
0
0

Grillattu varhaiskaali ja porkkanat

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gvarhaiskaalia
  • 100 gsavustettua ilmakuivattua kinkkua (schwarzwaldin kinkkua)
  • 1 kplnippu uusia porkkanoita
  • 2 rklrypsiöljyä grillaukseen

Hunajakastike

  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa
  • 3 rkloliiviiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Puolita varhaiskaali ja leikkaa kahdeksaksi lohkoksi. Kiepauta ilmakuivattu kinkku varhaiskaalilohkojen ympärille. Kiinnitä tarvittaessa coctailtikulla. Sudi rypsiöljyä kaalinlohkojen pintaan ennen grillausta.

Pese uudet porkkanat ja poista naatit. Sudi rypsiöljyä porkkanoiden pintaan ennen grillausta.

Valmista hunajakastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään niin, että hunaja liukenee kastikkeeseen.

Grillaa varhaiskaalilohkoja ja porkkanoita molemmilta puolilta niin, että ne hiukan pehmenevät ja saavat väriä.

Nosta grillattu varhaiskaali ja uudet porkkanat tarjoiluvadille. Ripottele hunajakastike grillattujen kasvisten pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä