


Grillattu varhaiskaali ja porkkanat
30 min
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
varhaiskaalia
100 g
savustettua ilmakuivattua kinkkua (schwarzwaldin kinkkua)
1 kpl
nippu uusia porkkanoita
2 rkl
rypsiöljyä grillaukseen
Hunajakastike
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hunajaa
3 rkl
oliiviiöljyä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Puolita varhaiskaali ja leikkaa kahdeksaksi lohkoksi. Kiepauta ilmakuivattu kinkku varhaiskaalilohkojen ympärille. Kiinnitä tarvittaessa coctailtikulla. Sudi rypsiöljyä kaalinlohkojen pintaan ennen grillausta.
Pese uudet porkkanat ja poista naatit. Sudi rypsiöljyä porkkanoiden pintaan ennen grillausta.
Valmista hunajakastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään niin, että hunaja liukenee kastikkeeseen.
Grillaa varhaiskaalilohkoja ja porkkanoita molemmilta puolilta niin, että ne hiukan pehmenevät ja saavat väriä.
Nosta grillattu varhaiskaali ja uudet porkkanat tarjoiluvadille. Ripottele hunajakastike grillattujen kasvisten pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
