Kotivinkki

Grillattu perunasalaatti syntyy sukkelasti eilispäivän potuista – höystä salaatti mummonkurkuilla ja ranskankermakastikkeella!

22 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
7 min
Grillattu perunasalaatti valmistuu kätevästi edellispäivän potuista grillaamalla niitä muutaman minuutin. Uutta makua tuovat salaattiin sekoitetut raikkaat mummonkurkut.
GL
MU
KA
0
0
Julkaistu: 14.7.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkeitettyjä, pieniä uusia perunoita
  • 1 rklöljyä
  • 2 rklpinjansiemeniä
  • 2avomaankurkkua
  • 1 rklväkiviinaetikkaa
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa

Kastike

  • 1 prkranskankermaa (150 g)
  • 1 rklpestoa
  • 2 rklraastettua parmesaania
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • 1 rkutuoretta basilikaa
Tulosta

Grillattu perunasalaatti valmistetaan näin:

  1. Pyörittele keitetyt perunat tilkassa öljyä.
  2. Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuumalla, kuivalla pannulla.
  3. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi ja sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon.
  4. Mausta ranskankerma pestolla, parmesaanilla ja ripauksella suolaa.
  5. Grillaa perunoita keskilämmöllä 5–7 minuuttia. Käännä perunoita muutaman kerran grillauksen aikana niin, että ne saavat tasaisesti väriä. Pane perunat tarjoilukulhoon ja sekoita etikkakurkut ja basilikanlehdet joukkoon. Lusikoi kastike salaattiin ja ripottele pinjansiemeniä grillatun perunasalaatin pinnalle.
Kommentoi »