


Grillattu perunasalaatti syntyy sukkelasti eilispäivän potuista – höystä salaatti mummonkurkuilla ja ranskankermakastikkeella!
22 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 7 min
Grillattu perunasalaatti valmistuu kätevästi edellispäivän potuista grillaamalla niitä muutaman minuutin. Uutta makua tuovat salaattiin sekoitetut raikkaat mummonkurkut.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
keitettyjä, pieniä uusia perunoita
1 rkl
öljyä
2 rkl
pinjansiemeniä
2
avomaankurkkua
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
Kastike
1 prk
ranskankermaa (150 g)
1 rkl
pestoa
2 rkl
raastettua parmesaania
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 rku
tuoretta basilikaa
Grillattu perunasalaatti – ohje:
- Pyörittele keitetyt perunat tilkassa öljyä.
- Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuumalla, kuivalla pannulla.
- Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi ja sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon.
- Mausta ranskankerma pestolla, parmesaanilla ja ripauksella suolaa.
- Grillaa perunoita keskilämmöllä 5–7 minuuttia. Käännä perunoita muutaman kerran grillauksen aikana niin, että ne saavat tasaisesti väriä. Pane perunat tarjoilukulhoon ja sekoita etikkakurkut ja basilikanlehdet joukkoon. Lusikoi kastike salaattiin ja ripottele pinjansiemeniä grillatun perunasalaatin pinnalle.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat