Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillattu naudanrinta (brisket)

8 h 10 min

Grillattu naudanrinta eli brisket on Texasin kansallisruoka. Tässä ohjeessa naudanrinta haudutetaan meheväksi uunissa ja viimeistellään grillissä kauniin väriseksi. Älä säikähdä raaka-ainelistan leivinjauhetta, sillä se edistää lihan maustumista.

8.8.2016
Reseptin ainekset
5 annosta
1500 g
naudanrintaa
Rub-kuivamausteseos
2 rkl
leivinjauhetta
2 rkl
fariinisokeria
2 tl
suolaa
2 tl
mustapippuria
2 tl
valkosipulijauhetta
2 tl
savupaprikajauhetta
2 tl
chilihiutaleita
2 tl
kuminaa
Lisäksi
10 dl
keskiolutta (10-15 dl tummaa olutta tai vahvaa lihalientä. )

Valmista brisket näin:

Valitse mieluiten liha, josta ei ole poistettu rasvaa.

Valmista rub-mausteseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Pyyhi liha kuivaksi. Hiero mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Anna maustua huoneenlämmössä muutama tunti.

Kaada vuokaan olutta tai lihalientä, kunnes neste peittää lihan kokonaan. Peitä tiiviisti foliolla.

Nosta vuoka 125-asteiseen uuniin noin kuudeksi tunniksi. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä foliota avaamatta huoneenlämpöiseksi. Jos grillaat lihan seuraavana päivänä, niin nosta huoneenlämpöinen vuoka folioineen jääkaappiin.

Ennen tarjoilua grillaa lihaa melko kuumalla lämmöllä, kunnes se on lämmennyt ja saanut kauniin värin. Savuisuutta kaivatessasi heitä grilliin kostutettuja omenapuu- tai leppälastuja savuaromia tuomaan.

Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa sweet chili -kasstikkeen ja grillattujen kaalien kanssa. Myös kokojyväsinapilla maustettu ranskankerma sopii brisketin kanssa hyvin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt