4,7(6)
Grillattu leipäjuustosalaatti – lämpimien mansikoiden ja rapeapintaisen leipäjuuston täydellinen yhdistelmä
gluteeniton
kasvis
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Grillattu leipäjuustosalaatti on kaunis ja kepeä vastaisku raskaille grilliherkuille. Tee kastike valmiiksi, sillä mansikoiden ja juuston grillaaminen vie vain hetken.
Julkaistu 25.6.2020
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
3–4 dlmansikoita
250 gleipäjuustoa
1 dlpistaaseja
1muna + tilkka vettä
1 pssalaattisekoitusta
Mansikkakastike
1 dlmansikoita
2 rklvettä
1 rklvalkoista balsamicoa
1 tljuoksevaa hunajaa
1 rklrypsiöljyä
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria

Grillattu leipäjuustosalaatti valmistetaan näin:

  1. Tee kastike valmiiksi. Soseuta mansikat ja vesi. Lisää survokseen balsamico, hunaja, öljy sekä ripaus suolaa ja pippuria. Anna kastikkeen tekeytyä salaatin valmistumisen ajan.
  2. Halkaise mansikat ja pujota ne kahteen rinnakkain asetettuun bambuvartaaseen.
  3. Leikkaa leipäjuusto annospaloiksi. Hienonna pistaasit. Kastele juustopalat ensin vesitilkalla ohennettuun rikkivatkattuun munaan ja kääntele sitten pistaasirouheessa.
  4. Kuumenna parilalevy grillissä. Sipaise levy öljyllä ja grillaa mansikoita pari minuuttia, juustopaloja minuutin ajan per puoli.
  5. Levitä salaattisekoitus laakean kulhon pohjalle, lisää päälle vartaista irrotetut mansikat ja juustopalat. Tarjoa kastike erikseen.
Kommentoi »