Grillattu leipäjuustosalaatti – lämpimien mansikoiden ja rapeapintaisen leipäjuuston täydellinen yhdistelmä
gluteeniton
kasvis
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Grillattu leipäjuustosalaatti on kaunis ja kepeä vastaisku raskaille grilliherkuille. Tee kastike valmiiksi, sillä mansikoiden ja juuston grillaaminen vie vain hetken.

Reseptin ainekset 4 annosta
3–4 dlmansikoita
250 gleipäjuustoa
1 dlpistaaseja
1muna + tilkka vettä
1 pssalaattisekoitusta
Mansikkakastike
1 dlmansikoita
2 rklvettä
1 rklvalkoista balsamicoa
1 tljuoksevaa hunajaa
1 rklrypsiöljyä
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Grillattu leipäjuustosalaatti valmistetaan näin:
- Tee kastike valmiiksi. Soseuta mansikat ja vesi. Lisää survokseen balsamico, hunaja, öljy sekä ripaus suolaa ja pippuria. Anna kastikkeen tekeytyä salaatin valmistumisen ajan.
- Halkaise mansikat ja pujota ne kahteen rinnakkain asetettuun bambuvartaaseen.
- Leikkaa leipäjuusto annospaloiksi. Hienonna pistaasit. Kastele juustopalat ensin vesitilkalla ohennettuun rikkivatkattuun munaan ja kääntele sitten pistaasirouheessa.
- Kuumenna parilalevy grillissä. Sipaise levy öljyllä ja grillaa mansikoita pari minuuttia, juustopaloja minuutin ajan per puoli.
- Levitä salaattisekoitus laakean kulhon pohjalle, lisää päälle vartaista irrotetut mansikat ja juustopalat. Tarjoa kastike erikseen.