Pinaattihummus ja grillattu kukkakaali
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pinaattihummus ja grillattu kukkakaali on keveä ja helppo herkkuyhdistelmä. Leikkaa kukkakaali viipaleiksi ja mausta ras el hanout -seoksella.
GL
MA
MU
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.6.2017

Pinaattihummus ja grillattu kukkakaali
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplkukkakaali (iso)
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tlras el hanout -mausteseosta
- 1 tlsuolaa
Pinaattihummus
- 240 gsäilöttyjä kikherneitä (1 purkillinen)
- 1 kplvalkosipulinkynsi
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlpaprikajauhetta
- 1/2 tljauhettua korianteria
- 2 rklsitruunamehua
- 2 rkltahinia
- 1 dloliiviöljyä
- 70 gbabypinaattia (1 rasia)
Leikkaa huuhdeltu kukkakaali paksuiksi viipaleiksi.
Sivele viipaleet öljyllä, mausta ras el hanoutilla ja suolalla.
Grillaa kukkakaali kauniin väriseksi ja kypsäksi.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää kuorittu ja silputtu valkosipuli ja mausteet pinaattia lukuun ottamatta. Pyöräytä tasaiseksi.
Huuhtele ja valuta pinaatti. Lisää se monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi hummukseksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.