Grillattu kukkakaali ja pinaattihummus

20 min
0
0

Grillattu kukkakaali ja pinaattihummus

GL
MA
MU
VE
0
0
Grillattu kukkakaali on keveä ja helppo herkku. Leikkaa kukkakaali viipaleiksi ja mausta ras el hanout -seoksella. Pinaattihummus maistuu herkulliselta kukkakaalipihvien kaverina.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkukkakaali (iso)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlras el hanout -mausteseosta
  • 1 tlsuolaa

Pinaattihummus

  • 240 gsäilöttyjä kikherneitä (1 purkillinen)
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkltahinia
  • 1 dloliiviöljyä
  • 70 gbabypinaattia (1 rasia)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Leikkaa huuhdeltu kukkakaali paksuiksi viipaleiksi.

Sivele viipaleet öljyllä, mausta ras el hanoutilla ja suolalla.

Grillaa kukkakaali kauniin väriseksi ja kypsäksi.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää kuorittu ja silputtu valkosipuli ja mausteet pinaattia lukuun ottamatta. Pyöräytä tasaiseksi.

Huuhtele ja valuta pinaatti. Lisää se monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi hummukseksi.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä