Maku

Grillattu kanakeitto – kokeile tavallista herkullisempaa versiota!

30 min
0
0

Grillattu kanakeitto – kokeile tavallista herkullisempaa versiota!

GL
MA
MU
0
0
Kanakeitto saa kauniin oranssin värin porkkanatäysmehusta. Grillibroileri tekee sopasta tavallista herkullisempaa ja kookosmaito pehmentää maun sopivaksi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 ggrillattua broileria
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 3porkkanaa
  • 1 pieni (200 g)kesäkurpitsa
  • 1 pieni (200 g)parsakaali
  • 1 rs (200 g)herkkusieniä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tljauhettua kurkumaa
  • 4 dlkanalientä
  • 5 dlporkkanatäysmehua (Biokia)
  • 1 prk (2 dl)kookoskermaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Poista nahka ja nyhdä grillibroilerin liha sopiviksi paloiksi, siirrä sivuun.

Kuori ja silppua sipulit. Silppua chili, poista siemenet ja raasta inkivääri.

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin kiekoiksi ja sitten kiekot neljään osaan. Pese parsakaali ja leikkaa kukinnoiksi. Kuutioi parsakaalin varsi pieniksi paloiksi.

Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipulit, chili, inkivääri ja porkkanat pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja kurkuma ja kääntele hetki.

Kaada kattilaan kanaliemi ja porkkanamehu ja anna kiehua hiljalleen noin 6 minuuttia.

Lisää kookoskerma, sitruunamehu, suola ja kanapalat. Kuumenna kanakeitto vielä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä