


Grillattu ananas
45 min
Grillattu ananas on kesän herkullisin jälkkäri! Rommi-sokeriliemessä esikeitetyistä ananasviipaleista tulee grillattuina suussasulavia. Katso myös video!
Reseptin ainekset
8 annosta
1
tuore ananas (kuorittuna ja lohkottuna)
200 g
sokeria
2 rkl
voita
½ dl
rommia
1½ dl
vettä
¼ tl
neilikkaa (kokonaisia)
1l
vaniljatanko
Lisäksi
200 g
mascarponejuustoa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Grillattu ananas – ohje:
- Sulata sokeri valurautaisella pannulla. Anna sen karamellisoitua kauniin vaaleanruskeaksi. Lisää joukkoon voi, rommi, vesi, mausteet ja ananaslohkot. Keitä keskilämmöllä ilman kantta, kunnes ananas on hieman pehmennyt.
- Nostele ananakset liemestä lautaselle ja säästä loppu keitinliemi kastikkeeksi.
- Grillaa hedelmät molemmin puolin juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa grillatun ananaksen lisänä vaahdotettua, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua mascarponea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat