Kotivinkki

Grillaa dukkah-vartaat ja et halua palata perinteisiin grillauskastikkeisiin

20 min
4
0

Grillaa dukkah-vartaat ja et halua palata perinteisiin grillauskastikkeisiin

KA
0
4
Nämä kasvisvartaat kootaan perusaineksista, salaisuus on itse tehty dukkah-mausteseos. Sillä maustaa hyvin myös salaatit, kalan tai broilerin.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Dukkah-mausteseos

  • ½sitruunan raastettu kuori
  • ½ dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
  • 2 rklpinjansiemeniä
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • ½ tljauhettua juustokuminaa
  • ½ tlchilirouhetta

Kasvisvartaat

  • 2suippopaprikaa tai punainen paprika
  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 300 gparsakaalia
  • 1punasipuli
  • 1 rklöljyä
  • ripaus suolaa
  • puisia tai metallisia varrastikkuja

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Tee ensin dukkah. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuori. Rouhi pähkinät ja pinjansiemenet. Sekoita kulhossa kaikki dukkah-seoksen ainekset.

2. Pese suippopaprikat, halkaise pitkittäin puoliksi ja poista siemenkalvot ja kanta. Leikkaa 3–4 sentin paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja viipaloi 3–4 sentin paloiksi. Pese parsakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja lohko sipuli. Sekoita kulhossa kasvikset ja öljy. Mausta ripauksella suolaa.

3. Kastele puiset varrastikut, etteivät ne syty palamaan. Pistele kasvikset tikkuihin. Grillaa noin 8–10 minuuttia.

4. Ripottele kasviksille dukkahia. Tarjoile ne grillatun kylmäsavutofun, broilerin tai kalan kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kasvisvartaat grillissä

Grillattu kukkakaali ja fenkoli

Grillauskastike

Salsa verde on täydellinen grilliruokien kaveriksi

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä