


Grillatut dukkah-vartaat – näiden jälkeen et halua palata perinteisiin grillauskastikkeisiin
20 min
Nämä kasvisvartaat kootaan perusaineksista, salaisuus on itse tehty dukkah-mausteseos. Sillä maustaa hyvin myös salaatit, kalan tai broilerin.
Reseptin ainekset
4 annosta
Dukkah-mausteseos
½
sitruunan raastettu kuori
½ dl
suolattuja pistaasipähkinöitä
2 rkl
pinjansiemeniä
2 rkl
seesaminsiemeniä
½ tl
jauhettua juustokuminaa
½ tl
chilirouhetta
Kasvisvartaat
2
suippopaprikaa tai punainen paprika
1
pieni kesäkurpitsa
300 g
parsakaalia
1
punasipuli
1 rkl
öljyä
ripaus suolaa
puisia tai metallisia varrastikkuja
Grillatut dukkah-vartaat valmistuvat näin:
- Tee ensin dukkah. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuori. Rouhi pähkinät ja pinjansiemenet. Sekoita kulhossa kaikki dukkah-seoksen ainekset.
- Pese suippopaprikat, halkaise pitkittäin puoliksi ja poista siemenkalvot ja kanta. Leikkaa 3–4 sentin paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja viipaloi 3–4 sentin paloiksi. Pese parsakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja lohko sipuli. Sekoita kulhossa kasvikset ja öljy. Mausta ripauksella suolaa.
- Kastele puiset varrastikut, etteivät ne syty palamaan. Pistele kasvikset tikkuihin. Grillaa noin 8–10 minuuttia.
- Ripottele kasviksille dukkahia. Tarjoile ne grillatun kylmäsavutofun, broilerin tai kalan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat