4,3(6)
Grillatut dukkah-vartaat – näiden jälkeen et halua palata perinteisiin grillauskastikkeisiin
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
20 min
Nämä kasvisvartaat kootaan perusaineksista, salaisuus on itse tehty dukkah-mausteseos. Sillä maustaa hyvin myös salaatit, kalan tai broilerin.
3.7.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Dukkah-mausteseos
½sitruunan raastettu kuori
½ dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
2 rklpinjansiemeniä
2 rklseesaminsiemeniä
½ tljauhettua juustokuminaa
½ tlchilirouhetta
Kasvisvartaat
2suippopaprikaa tai punainen paprika
1pieni kesäkurpitsa
300 gparsakaalia
1punasipuli
1 rklöljyä
ripaus suolaa
puisia tai metallisia varrastikkuja

Grillatut dukkah-vartaat valmistuvat näin:

  1. Tee ensin dukkah. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuori. Rouhi pähkinät ja pinjansiemenet. Sekoita kulhossa kaikki dukkah-seoksen ainekset.
  2. Pese suippopaprikat, halkaise pitkittäin puoliksi ja poista siemenkalvot ja kanta. Leikkaa 3–4 sentin paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja viipaloi 3–4 sentin paloiksi. Pese parsakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja lohko sipuli. Sekoita kulhossa kasvikset ja öljy. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Kastele puiset varrastikut, etteivät ne syty palamaan. Pistele kasvikset tikkuihin. Grillaa noin 8–10 minuuttia.
  4. Ripottele kasviksille dukkahia. Tarjoile ne grillatun kylmäsavutofun, broilerin tai kalan kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.