Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gratinoitu sipulikeitto (Soupe à l’oignon)

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
17.5.2010
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
vehnäjauhoja
10 dl
lihalientä
1 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
cayennenpippuria
2 dl
kuivaa valkoviiniä
6 kpl
ranskanleipäviipaletta
150 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Halkaise ja kuori sipulit. Viipaloi ne. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voin ja öljyn seoksessa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Sekoittele välillä. Ripottele vehnäjauhot kattilaan, sekoita joukkoon lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen vähintään puoli tuntia. Lisää viini ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku. Tähän asti voit valmistella alkukeiton edellisenä päivänä. Muotoile tarvittaessa leipäviipaleet sopimaan annoskulhojen kansiksi. Paahda leipäviipaleet, voitele ne kevyesti ja päällystä paksulti juustoraasteella. Kuumenna sipulikeitto ja jaa se uuninkestäviin annoskulhoihin. Sopiva alkukeittoannos on noin 2 1/2 dl. Nosta juustoleivät keiton pinnalle. Gratinoi sipulikeittoa grillivastuksen alla pari minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Somista gratinoitu sipulikeittoannos halutessasi timjaminoksalla. ●Muistuta ruokailijoita, että niin kulho kuin keittokin ovat gratinoinnin jäljiltä polttavan kuumia. ●Jos et ole varma astioidesi uuninkestävyydestä, gratinoi vain juustoleivät ja nosta ne sitten keittoannosten päälle kulhoihin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt