Halkaise sulaneet hummerit tukevalla veitsellä. Paina veitsenkärki pään ja kilven läpi, ja leikkaa eteenpäin. Poista kuorta muistuttava mahalaukku, joka sijaitsee kummankin puolen etuosassa. Ota talteen liha ja harmaanvihreä massa sekä voi, joka sijaitsee molempien puolikkaiden etuosassa. Raaputa tarkkaan. Irrota myös saksista kaikki liha talteen. Keitä sipuleita voissa ruskistamatta muutama minuutti. Lisää tomaattisose ja kiehauta seos. Sekoita joukkoon hollanninkastike sekä kerma ja anna seoksen kiehua muutama minuutti. Mausta seos rakuunalla, suolalla, cayennenpippurilla, sinapilla ja halutessasi konjakilla. Tarkista maku. Lisää hummerinliha ja harmaanvihreä massa sekä mahdollinen mäti. Kuumenna seos, mutta älä anna sen kiehua, ettei muhennos juoksetu ja hummerinliha sitkisty. Täytä hummerinpuolikkaat muhennoksella ja ripottele pinnalle reilusti parmesaaniraastetta. Gratinoihummereita uunissa 250 asteessa 8–10 minuuttia. Tarjoile gratinoitu hummeri sellaisenaan tai salaattipetiltä, johon sekoitat eri salaattilajikkeita. •Lisäksi sopivat kirsikkatomaatit, jotka kuivataan 100-asteisessa uunissa pari tuntia. Mausta ne oliiviöljyllä, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Tee kastike hasselpähkinäöljystä, Jerez-viinietikasta, ripauksesta suolaa, sokeria ja pippuria.