Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gratinoidut kuningasravut

24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
18 kpl
jättikatkaravunpyrstöjä (tai 18 kpl 10 cm:n pätkää kuningasravun jalkoja pakaste, kypsiä)
120 g
voita
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
valkopippuria
2 dl
tuoretta kirveliä
Lisäksi
300 g
sokeriherneenpalkoja

Nosta kuningasravut (pakaste, kypsiä) tai meriravunpyrstöt (scampit, pakaste, raaka) jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä.

Sekoita huoneenlämpöisen voin sekaan hienonnettu valkosipuli ja valkopippuri.

Pätki ravut. Leikkaa kuori halki molemmilta puolilta keittiösaksilla. Poista kuoren toinen puoli ja nosta palat uuninkestävään vuokaan lihapuoli ylöspäin.

Levitä reilusti valkosipulivoita jokaisen halkaistun palan päälle. Gratinoi 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes voi on kunnolla sulanut.

Koristele gratinoidut kuningasravut hienonnetulla kirvelillä. Tarjoile kuningasravut heti risoton ja höyrytettyjen sokeriherneiden kera.

Kuningasrapu (king crab) voi kasvaa jopa yli 10-kiloiseksi, jolloin saksen pituus voi olla yli puoli metriä. Keitettyä, pakastettua tuotetta myyvät varmimmin kalaan ja äyriäisiin erikoistuneet liikkeet esim. kauppahalleissa (Arvo Kokkonen, E. Eriksson) sekä Stockmann Herkku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt