Gratinoidut kuningasravut

24 h 15 min
3
3

Gratinoidut kuningasravut

MU
GL
3
3
Teksti Jonna Dammert-Saikku, Marius Saikku
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 18 kpljättikatkaravunpyrstöjä (tai 18 kpl 10 cm:n pätkää kuningasravun jalkoja pakaste, kypsiä)
  • 120 gvoita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 dltuoretta kirveliä

Lisäksi

  • 300 gsokeriherneenpalkoja

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Nosta kuningasravut (pakaste, kypsiä) tai meriravunpyrstöt (scampit, pakaste, raaka) jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä.

Sekoita huoneenlämpöisen voin sekaan hienonnettu valkosipuli ja valkopippuri.

Pätki ravut. Leikkaa kuori halki molemmilta puolilta keittiösaksilla. Poista kuoren toinen puoli ja nosta palat uuninkestävään vuokaan lihapuoli ylöspäin.

Levitä reilusti valkosipulivoita jokaisen halkaistun palan päälle. Gratinoi 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes voi on kunnolla sulanut.

Koristele gratinoidut kuningasravut hienonnetulla kirvelillä. Tarjoile kuningasravut heti risoton ja höyrytettyjen sokeriherneiden kera.

Vinkki!

Kuningasrapu (king crab) voi kasvaa jopa yli 10-kiloiseksi, jolloin saksen pituus voi olla yli puoli metriä. Keitettyä, pakastettua tuotetta myyvät varmimmin kalaan ja äyriäisiin erikoistuneet liikkeet esim. kauppahalleissa (Arvo Kokkonen, E. Eriksson) sekä Stockmann Herkku.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä