Graavisiikarulla

25 h
4.3
0

Graavisiikarulla

GL
MU
0
4.3
Graavisiikarulla on raikkaanherkullinen tapa tarjota graavisiikaa joulupöydässä. Suosittelemme!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 300 gsiikaa

Graavaamiseen

  • 1 rklsokeria
  • 1 rklmerisuolaa
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 100 gmätiä (siian)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 15 gpurjoa (hienonnettuna)
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Graavisiikarullaan sopii mainiosti valmis graavisiika (esim. graavisiikaviipaleet).

Jos käytät tuoretta siikaa, niin käsittele fileet ruodottomiksi. Ripottele pinnalle sokeri, suola, tilli ja mustapippuri. Anna graavautua peiteltynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa fileet vinottain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Aseta viipaleet leikkuulaudalle kelmun päälle siten, että ne menevät limittäin ja peittävät 20 cm x 30 cm:n kokoisen, suorakaiteen muotoisen alan.

Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Jos käytätä pakastettua mätiä, niin sulata se ja valuta siivilässä noin 15 minuuttia.

Vatkaa kerma. Sekoita ranskankerma, purjosilppu ja kermavaahto keskenään. Lisää mäti ja mausteet.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Jäähdytä hetki ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Anna täytteen päästä hyytymisen alkuun, eli noin 10 minuuttia. Levitä täyte kalalevyn päälle. Ripottele täytteen päälle tilli. Jos täyte on vielä löysää, anna sen jähmettyä hetki.

Kääri levy kelmun avulla pidemmältä sivulta mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Jätä sauma alapuolelle ja kiepauta kelmu pötkön ympärille.

Anna graavisiikarullan hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Leikkaa graavisiikarulla terävällä veitsellä 1/2–1 sentin viipaleiksi.

• Jos täytettä jää yli, voit hyydyttää sen pienissä annosvuoissa ja tarjoilla keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä