Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Graavisiikarulla

25 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min

Graavisiikarulla on raikkaanherkullinen tapa tarjota graavisiikaa joulupöydässä. Suosittelemme!

16.12.2010
Reseptin ainekset
10 annosta
300 g
siikaa
Graavaamiseen
1 rkl
sokeria
1 rkl
merisuolaa
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1/2 tl
mustapippuria
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
100 g
mätiä (siian)
1 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
15 g
purjoa (hienonnettuna)
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1/4 tl
mustapippuria
1 rkl
sitruunamehua

Graavisiikarullaan sopii mainiosti valmis graavisiika (esim. graavisiikaviipaleet).

Jos käytät tuoretta siikaa, niin käsittele fileet ruodottomiksi. Ripottele pinnalle sokeri, suola, tilli ja mustapippuri. Anna graavautua peiteltynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa fileet vinottain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Aseta viipaleet leikkuulaudalle kelmun päälle siten, että ne menevät limittäin ja peittävät 20 cm x 30 cm:n kokoisen, suorakaiteen muotoisen alan.

Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Jos käytätä pakastettua mätiä, niin sulata se ja valuta siivilässä noin 15 minuuttia.

Vatkaa kerma. Sekoita ranskankerma, purjosilppu ja kermavaahto keskenään. Lisää mäti ja mausteet.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Jäähdytä hetki ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Anna täytteen päästä hyytymisen alkuun, eli noin 10 minuuttia. Levitä täyte kalalevyn päälle. Ripottele täytteen päälle tilli. Jos täyte on vielä löysää, anna sen jähmettyä hetki.

Kääri levy kelmun avulla pidemmältä sivulta mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Jätä sauma alapuolelle ja kiepauta kelmu pötkön ympärille.

Anna graavisiikarullan hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Leikkaa graavisiikarulla terävällä veitsellä 1/2–1 sentin viipaleiksi.

Vinkki!

Jos täytettä jää yli, voit hyydyttää sen pienissä annosvuoissa ja tarjoilla keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt