Maku

Valmista graavattua lohta omassa kotikeittiössä – näin onnistut!

12 h 10 min
GL
LA
MA
MU
3.67
4

Kalan graavaus onnistuu parhaiten mausteseoksella, jossa on mukana suolan lisäksi sokeria. Sokeri-suolaseoksessa graavatusta lohesta tulee rakenteeltaan pehmeä ja maultaan tasapainoinen.
Tulosta
Teksti Oula Hänninen
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (20 annosta)

  • 1000 glohifileetä
  • 4 rklmerisuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

12 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista graavattu lohi näin:

  1. Puhdista lohifileestä nahka ja ruodot.
  2. Sekoita sokeri ja suola keskenään. Sivele kalan pinta öljyllä ja ripottele sokeri-suolaseos fileen molemmille puolille, jolloin graavaus onnistuu nopeammin.
  3. Pane lohi peitettynä jääkaappiin ja anna graavaantua yön yli. Ennen tarjoilua siisti kalan pinta ja leikkaa kalasta tarjolle ohuita siivuja.
  4. Tarjoa graavattua lohta esimerkiksi ruusukkeena pienten voileipien päällä.
MITÄ PIDIT?
3.67