


Graavatun lohen valmistus omassa kotikeittiössä – näin onnistut!
12 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 0 min
Kalan graavaus onnistuu parhaiten mausteseoksella, jossa on mukana suolan lisäksi sokeria. Sokeri-suolaseoksessa graavatusta lohesta tulee rakenteeltaan pehmeä ja maultaan tasapainoinen.
Reseptin ainekset
20 annosta
1 kg
lohifileetä
4 rkl
merisuolaa
2 dl
sokeria
1/2 dl
oliiviöljyä
Graavilohen valmistus – ohje:
- Puhdista lohifileestä nahka ja ruodot.
- Sekoita sokeri ja suola keskenään. Sivele kalan pinta öljyllä ja ripottele sokeri-suolaseos fileen molemmille puolille, jolloin graavaus onnistuu nopeammin.
- Pane lohi peitettynä jääkaappiin ja anna graavaantua yön yli. Ennen tarjoilua siisti kalan pinta ja leikkaa kalasta tarjolle ohuita siivuja.
- Tarjoa graavattua lohta esimerkiksi ruusukkeena pienten voileipien päällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat