


Gorgonzola-pasta
15 min
Helpon sinihomejuustopastan herkullisuus perustuu sipulin, juuston ja valkoviinin liittoon. Tämä pasta sopii arkeen ja juhlaan!
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pastaa (fusilli tai penne)
Kastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuivaa valkoviiniä (1–2 dl, säätele määrää tarpeen mukaan)
100 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (gorgonzola tai Aura, murennettuna)
100 g
parmesaanijuustoa (tai pecorinoa raastettuna)
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
3 rkl
tuoretta basilikaa
Gorgonzola-pasta – ohje:
- Keitä pasta pakkausohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tee kastike pastan kypsyessä.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulisilppua öljyssä viitisen minuuttia, kunnes se on läpikuultavaa.
- Lisää valkoviini ja keitä hetki ilman kantta melko kovalla lämmöllä. Lisää murennettu homejuusto ja parmesaaniraaste. Sekoita koko ajan, kunnes juusto sulaa tasaisesti.
- Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä. Tarkista maku.
- Sekoita kuuma kastike heti valutetun pastan joukkoon. Viimeistele annokset basilikalla.
- Tarjoa heti.
Vinkki!
Säätele kastikkeen koostumusta valkoviinin ja juuston määrällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat