Maku

Gorgonzola-pasta

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Helpon sinihomejuustopastan herkullisuus perustuu sipulin, juuston ja valkoviinin liittoon. Tämä pasta sopii arkeen ja juhlaan!
MU
4.3
0
Julkaistu: 22.12.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa (fusilli tai penne)

Kastike

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä (1-2 dl, säätele määrää tarpeen mukaan)
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (gorgonzola tai Aura, murennettuna)
  • 100 gparmesaanijuustoa (tai pecorioa raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 3 rkltuoretta basilikaa
Tulosta

Valmista gorgonzola-pasta näin:

Keitä pasta pakkausohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tee kastike pastan kypsyessä.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulisilppua öljyssä viitisen minuuttia, kunnes se on läpikuultavaa.

Lisää valkoviini ja keitä hetki ilman kantta melko kovalla lämmöllä. Lisää murennettu homejuusto ja parmesaaniraaste. Sekoita koko ajan, kunnes juusto sulaa tasaisesti.

Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä. Tarkista maku.

Sekoita kuuma kastike heti valutetun pastan joukkoon. Viimeistele annokset basilikalla.

Tarjoa heti.

*Säätele kastikkeen koostumusta valkoviinin ja juuston määrällä.

Kommentoi »