Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gorgonzola-pasta

15 min

Helpon sinihomejuustopastan herkullisuus perustuu sipulin, juuston ja valkoviinin liittoon. Tämä pasta sopii arkeen ja juhlaan!

22.12.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pastaa (fusilli tai penne)
Kastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuivaa valkoviiniä (1–2 dl, säätele määrää tarpeen mukaan)
100 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (gorgonzola tai Aura, murennettuna)
100 g
parmesaanijuustoa (tai pecorinoa raastettuna)
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
3 rkl
tuoretta basilikaa

Gorgonzola-pasta – ohje:

  1. Keitä pasta pakkausohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tee kastike pastan kypsyessä.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota sipulisilppua öljyssä viitisen minuuttia, kunnes se on läpikuultavaa.
  4. Lisää valkoviini ja keitä hetki ilman kantta melko kovalla lämmöllä. Lisää murennettu homejuusto ja parmesaaniraaste. Sekoita koko ajan, kunnes juusto sulaa tasaisesti.
  5. Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä. Tarkista maku.
  6. Sekoita kuuma kastike heti valutetun pastan joukkoon. Viimeistele annokset basilikalla.
  7. Tarjoa heti.

Vinkki!

Säätele kastikkeen koostumusta valkoviinin ja juuston määrällä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt