Gluteeniton unelmatorttu
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minIhana suklainen unelmatorttu valmistuu helposti myös ilman vehnäjauhoja. Gluteenittomaan unelmatorttuun ei tarvita erikoisaineksia. Suosittelemme!
GL
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.10.2005

Gluteeniton unelmatorttu
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 4 kplmunaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1/4 tlsuolaa
- 1 dlperunajauhoja
- 2 rklkaakaojauhetta
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
Täyte
- 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
- 250 gmascarponejuustoa
- 100 gsuklaata (Mariannerouhetta tai muuta suklaarouhetta)
- 1/2 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1/4 tlsuolaa
Valmista gluteeniton unelmatorttu näin:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia. Kumoa paistettu levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi.
Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä unelmatortun täyte jäähtyneen pohjan päälle. Kääri unelmatorttu rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna gluteenittoman unelmatortun vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista.