Maku

Gluteeniton unelmatorttu

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Ihana suklainen unelmatorttu valmistuu helposti myös ilman vehnäjauhoja. Gluteenittomaan unelmatorttuun ei tarvita erikoisaineksia. Suosittelemme!
GL
4.1
23
Julkaistu: 15.10.2005


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 100 gsuklaata (Mariannerouhetta tai muuta suklaarouhetta)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Valmista gluteeniton unelmatorttu näin:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia. Kumoa paistettu levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi.

Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä unelmatortun täyte jäähtyneen pohjan päälle. Kääri unelmatorttu rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna gluteenittoman unelmatortun vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista. 

23 kommenttia