Maku

Gluteeniton toscapiirakka

55 min
0
0

Gluteeniton toscapiirakka

GL
0
0
Gluteeniton toscapiirakka leivotaan kätevästi pellillä ja leikataan paloiksi. Tämä klassikko maistuu kaikille. Parasta on tietysti rapea kuori.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 3 dlsokeria
  • 4 1/2 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
  • 1 tlpsylliumia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkuohukermaa
  • 200 gvoita (sulatettuna)

Kuorrutus

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 4 rklgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 4 rklkuohukermaa
  • 200 gmantelilastuja

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon.

Lisää lopuksi kerma ja jäähtynyt voisula.

Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (40 cm x 30 cm).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsä.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kuorrutuksen ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.

Levitä kuorrutus nopeasti piirakkapohjan päälle.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–14 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin ruskean värin.

Leikkaa jäähtynyt piirakka terävällä veitsellä annospaloiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä