


Gluteeniton toscapiirakka
Gluteeniton toscapiirakka leivotaan kätevästi pellillä ja leikataan paloiksi. Tämä klassikko maistuu kaikille. Parasta on tietysti rapea kuori.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi kerma ja jäähtynyt voisula.
Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (40 cm x 30 cm).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsä.
Mittaa pinnoitettuun kattilaan kuorrutuksen ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
Levitä kuorrutus nopeasti piirakkapohjan päälle.
Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–14 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin ruskean värin.
Leikkaa jäähtynyt piirakka terävällä veitsellä annospaloiksi.