Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton toscapiirakka

55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min

Gluteeniton toscapiirakka leivotaan kätevästi pellillä ja leikataan paloiksi. Tämä klassikko maistuu kaikille. Parasta on tietysti rapea kuori.

22.8.2017
Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
4 kpl
munaa (M-koko)
3 dl
sokeria
4 1/2 dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
1 tl
psylliumia
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
kuohukermaa
200 g
voita (sulatettuna)
Kuorrutus
200 g
voita
2 dl
sokeria
4 rkl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4 rkl
kuohukermaa
200 g
mantelilastuja

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon.

Lisää lopuksi kerma ja jäähtynyt voisula.

Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (40 cm x 30 cm).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsä.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kuorrutuksen ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.

Levitä kuorrutus nopeasti piirakkapohjan päälle.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–14 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin ruskean värin.

Leikkaa jäähtynyt piirakka terävällä veitsellä annospaloiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt