Maku

Gluteeniton sieni-sipulipizza

1 h 5 min
5
0

Gluteeniton sieni-sipulipizza

GL
MU
0
5
Etsinnässä herkullinen gluteeniton pizza? Tämän ihanan gluteenittoman sieni-sipulipizzan täytteen juju ovat anjovikset, jotka surautetaan tomaattikastikkeeseen makua antamaan. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 6 ghiivaa
  • 1 dlvettä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 rklpsylliumia
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)

Täyte

  • 4 kplanjovista
  • 2 dltomaattikastiketta (itse tehtyä)
  • 2 0sipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 dlsuppilovahveroita (tuoreita tai 1/2 dl kuivattuja)
  • 12 kploliiveja
  • 125 gmozzarellajuustoa (1 kpl mozzarella di bufala -juusto)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista gluteeniton pizzataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja alusta taikinaan jauhoseosta, kunnes saat koossa pysyvän taikinan.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.

Nosta anjovisfileet tomaattikastikkeeseen ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Pane kuivatut suppilovahverot veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Leikkaa suppilovahveroita hiukan pienemmiksi paloiksi. Lisää tuoreet tai liotetut suppilovahverot pannulle. Hauduta hetki.

Kumoa gluteeniton pizzataikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjaksi.

Nosta pohja kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.

Levitä gluteenittomalle pizzapohjalle tomaatti-anjoviskastike ja revitty mozzarella. Lisää haudutettu sipuli-sieniseos ja oliivit.

Paista pizza kuumennetulla pizzakivellä tai uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Levitä kuuman pizzan päälle tuoretta oreganoa juuri ennen ruokailua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä