


Gluteeniton sieni-sipulipizza
1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min
Gluteeniton sieni-sipulipizza saa makunsa suppilovahveroista ja anjoviksilla maustetusta tomaattikastikkeesta. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
1 kpl
Pohja
6 g
hiivaa
1 dl
vettä
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 rkl
psylliumia
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
Täyte
4
anjovista
2 dl
tomaattikastiketta (itse tehtyä)
2 0
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
suppilovahveroita (tuoreita tai 1/2 dl kuivattuja)
12
oliivia
125 g
mozzarellajuustoa (1 kpl mozzarella di bufala -juusto)
Gluteeniton sieni-sipulipizza – ohje:
- Valmista gluteeniton pizzataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja alusta taikinaan jauhoseosta, kunnes saat koossa pysyvän taikinan.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
- Nosta anjovisfileet tomaattikastikkeeseen ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Pane kuivatut suppilovahverot veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Leikkaa suppilovahveroita hiukan pienemmiksi paloiksi. Lisää tuoreet tai liotetut suppilovahverot pannulle. Hauduta hetki.
- Kumoa gluteeniton pizzataikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjaksi.
- Nosta pohja kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.
- Levitä gluteenittomalle pizzapohjalle tomaatti-anjoviskastike ja revitty mozzarella. Lisää haudutettu sipuli-sieniseos ja oliivit.
- Paista pizza kuumennetulla pizzakivellä tai uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Levitä kuuman pizzan päälle tuoretta oreganoa juuri ennen ruokailua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat