Gluteeniton piparminttukakku

Reseptin ainekset (20 palaa)
Kakkupohja
- 3 kplmunaa (M-koko, huoneenlämpöisiä)
- 2 dlsokeria
- 50 gvoita (sulatettuna)
- 1 dlmantelijauhoja
- 1 dlgluteenittomia kaurajauhoja (esim. Provena)
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 2 kplmunaa (M-koko, huoneenlämpöisiä)
- 1 dlsokeria
- 1 1/2 dltomusokeria
- 500 gmascarponejuustoa
- 150 gMarianne Crush -rouhetta
Päälle ja koristeeksi
- piparminttutankoja (kokonaisina ja murskattuina)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voitele ja jauhota (gluteenittomasti esimerkiksi mantelijauhoilla) irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakkupohja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
Irrota kakkupohja vuoastaan hieman jäähtyneenä ja leikkaa se terävällä veitsellä kahteen osaan. Pese vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla.
Erottele täytettä varten munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi. Jatkaa pesemättä vatkaimia. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja Marianne-rouhe notkistettuun mascarponeen. Lisää lopuksi täytteeseen valkuaisvaahto lastalla varovasti nostellen. Nosta pestyn ja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ensin kakkupohja. Levitä sille puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä päälle loput täytteestä. Tasoita pinta lastalla.
Peitä kakku tiiviisti alumiinifoliolla ja nosta se pakastimeen vuorokaudeksi. Tai voit valmistaa kakun jo pari viikkoa aikaisemmin pakastimeen.
Siirrä kakku pakastimesta jääkaappiin noin pari tuntia ennen tarjoamista. Koristele piparminttukakku kokonaisilla ja rouhituilla piparminttutangoilla.