Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton piparminttukakku

13 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 30 min

Etsitkö pakastettavaa täytekakkua? Tämä pirteästi gluteeniton piparminttukakku saa ihanan maun Marianne-karkkirouheesta. Muhkeassa ja täyteläisessä kakussa on jämäkkä mascarponetäyte ja päällä rouhittuja piparminttutankoja.

8.6.2017
Reseptin ainekset
20 palaa
Kakkupohja
3 kpl
munaa (M-koko, huoneenlämpöisiä)
2 dl
sokeria
50 g
voita (sulatettuna)
1 dl
mantelijauhoja
1 dl
gluteenittomia kaurajauhoja (esim. Provena)
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
2 kpl
munaa (M-koko, huoneenlämpöisiä)
1 dl
sokeria
1 1/2 dl
tomusokeria
500 g
mascarponejuustoa
150 g
Marianne Crush -rouhetta
Päälle ja koristeeksi
piparminttutankoja (kokonaisina ja murskattuina)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Voitele ja jauhota (gluteenittomasti esimerkiksi mantelijauhoilla) irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakkupohja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

Irrota kakkupohja vuoastaan hieman jäähtyneenä ja leikkaa se terävällä veitsellä kahteen osaan. Pese vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla.

Erottele täytettä varten munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi. Jatkaa pesemättä vatkaimia. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja Marianne-rouhe notkistettuun mascarponeen. Lisää lopuksi täytteeseen valkuaisvaahto lastalla varovasti nostellen. Nosta pestyn ja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ensin kakkupohja. Levitä sille puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä päälle loput täytteestä. Tasoita pinta lastalla.

Peitä kakku tiiviisti alumiinifoliolla ja nosta se pakastimeen vuorokaudeksi. Tai voit valmistaa kakun jo pari viikkoa aikaisemmin pakastimeen.

Siirrä kakku pakastimesta jääkaappiin noin pari tuntia ennen tarjoamista. Koristele piparminttukakku kokonaisilla ja rouhituilla piparminttutangoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt