Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Leipojan luotto-ohje

Gluteeniton piirakkapohja – perunahiutaleet antavat taikinalle erinomaisen rakenteen

10 min

Gluteeniton piirakkapohja rikastetaan perunahiutaleilla, jotka parantavat sekä makua että rakennetta. Sopivan jämäkkä suolainen piiraspohja leikkaantuu hyvin eikä murene helposti.

12.11.2025
Reseptin ainekset
1 pyöreä piirakkapohja
Gluteeniton piirakkapohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
1½ dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
perunahiutaleita
¾ tl
leivinjauhetta
1 dl
kylmää vettä

Gluteeniton piirakkapohja – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää voi ja vesi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirasvuoan (ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
  4. Täytä haluamallasi tavalla.
  5. Paista piirasta ensin 200-asteisen uunin alaosassa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö sitten 175-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt