


Leipojan luotto-ohje
Gluteeniton piirakkapohja – perunahiutaleet antavat taikinalle erinomaisen rakenteen
10 min
Gluteeniton piirakkapohja rikastetaan perunahiutaleilla, jotka parantavat sekä makua että rakennetta. Sopivan jämäkkä suolainen piiraspohja leikkaantuu hyvin eikä murene helposti.
Reseptin ainekset
1 pyöreä piirakkapohja
Gluteeniton piirakkapohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
1½ dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
perunahiutaleita
¾ tl
leivinjauhetta
1 dl
kylmää vettä
Gluteeniton piirakkapohja – ohje:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää voi ja vesi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina piirasvuoan (ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Täytä haluamallasi tavalla.
- Paista piirasta ensin 200-asteisen uunin alaosassa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö sitten 175-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
