Maku

Gluteeniton mustikkamurupiirakka – mehevän täytteen ja rapean päällisen täydellinen liitto!

50 min
GL
0
0

Gluteenittoman mustikkamurupiirakan pohja leivotaan kauran ja tattarin yhdistelmästä. Mehevässä täytteessä ihastuttavat tuoreet mustikat, kermaviili ja kanelilta maistuva kauramuru.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 1 dlgluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 dltattarijauhoja
  • 1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1muna

Täyte

  • 3 dlmustikoita
  • 1 prk (200 g)kermaviiliä
  • 1muna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Kauramuru

  • 50 gvoita
  • 1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tlkanelia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja muna.

Kaada ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).

Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

Tee tällä välin kauramuru. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli.

Nosta vuoka uunista ja ripottele muruseos piirakan päälle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.

Ohje: Anna Jaatinen

MITÄ PIDIT?
0