Maku

Gluteeniton mustikkamurupiirakka – mehevän täytteen ja rapean päällisen täydellinen liitto!

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Gluteenittoman mustikkamurupiirakan pohja leivotaan kauran ja tattarin yhdistelmästä. Mehevässä täytteessä ihastuttavat tuoreet mustikat, kermaviili ja kanelilta maistuva kauramuru.
GL
5
0
Kuvat Petri Mulari


Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 1 dlgluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 dltattarijauhoja
  • 1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1muna

Täyte

  • 3 dlmustikoita
  • 1 prk (200 g)kermaviiliä
  • 1muna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Kauramuru

  • 50 gvoita
  • 1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tlkanelia
Tulosta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja muna.

Kaada ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).

Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

Tee tällä välin kauramuru. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli.

Nosta vuoka uunista ja ripottele muruseos piirakan päälle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.

Ohje: Anna Jaatinen

MITÄ PIDIT?
5