Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton mustikkamurupiirakka – mehevän täytteen ja rapean päällisen täydellinen liitto!

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Gluteenittoman mustikkamurupiirakan pohja leivotaan kauran ja tattarin yhdistelmästä. Mehevässä täytteessä ihastuttavat tuoreet mustikat, kermaviili ja kanelilta maistuva kauramuru.

6.9.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
1 dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl
tattarijauhoja
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita (sulatettuna)
1
muna
Täyte
3 dl
mustikoita
1 prk (200 g)
kermaviiliä
1
muna
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Kauramuru
50 g
voita
1 ½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl
sokeria
1 tl
kanelia

Gluteeniton mustikkamurupiirakka – ohje:

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja muna.
  2. Kaada ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
  3. Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
  4. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
  5. Tee tällä välin kauramuru. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli.
  6. Nosta vuoka uunista ja ripottele muruseos piirakan päälle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nauti gluteeniton mustikkamurupiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.

Ohje: Anna Jaatinen

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt