Gluteeniton mustikkamurupiirakka – mehevän täytteen ja rapean päällisen täydellinen liitto!
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minGluteenittoman mustikkamurupiirakan pohja leivotaan kauran ja tattarin yhdistelmästä. Mehevässä täytteessä ihastuttavat tuoreet mustikat, kermaviili ja kanelilta maistuva kauramuru.
GL
KA
4.8
Kuvat
Julkaistu 5.9.2017

Gluteeniton mustikkamurupiirakka – mehevän täytteen ja rapean päällisen täydellinen liitto!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 1 dlgluteenittomia kaurajauhoja
- 1 dltattarijauhoja
- 1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 75 gvoita (sulatettuna)
- 1muna
Täyte
- 3 dlmustikoita
- 1 prk (200 g)kermaviiliä
- 1muna
- ½ dl sokeria
- 1 tlvaniljasokeria
Kauramuru
- 50 gvoita
- 1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
- 1 tlkanelia
Gluteeniton mustikkamurupiirakka – ohje:
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja muna.
- Kaada ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
- Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
- Tee tällä välin kauramuru. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli.
- Nosta vuoka uunista ja ripottele muruseos piirakan päälle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nauti gluteeniton mustikkamurupiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.
Ohje: Anna Jaatinen