


Gluteeniton mustikkamurupiirakka – mehevän täytteen ja rapean päällisen täydellinen liitto!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Gluteenittoman mustikkamurupiirakan pohja leivotaan kauran ja tattarin yhdistelmästä. Mehevässä täytteessä ihastuttavat tuoreet mustikat, kermaviili ja kanelilta maistuva kauramuru.
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
1 dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl
tattarijauhoja
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita (sulatettuna)
1
muna
Täyte
3 dl
mustikoita
1 prk (200 g)
kermaviiliä
1
muna
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Kauramuru
50 g
voita
1 ½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl
sokeria
1 tl
kanelia
Gluteeniton mustikkamurupiirakka – ohje:
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja muna.
- Kaada ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
- Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
- Tee tällä välin kauramuru. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli.
- Nosta vuoka uunista ja ripottele muruseos piirakan päälle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nauti gluteeniton mustikkamurupiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön- tai kastikkeen kanssa.
Ohje: Anna Jaatinen
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat