Maku

Gluteeniton kurpitsaleipä – suolaisenmakea brunssiherkku lainaa mausteensa banaanileivältä

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Gluteeniton kurpitsaleipä on sunnuntaibrunssin kirkkain tähti! Banana Breadista tutut mausteet, vuohenjuustosydän ja päälle vielä sipaisu suklaavoita – päivä ei voi alkaa paremmin.
GL
KA
3.5
0
Julkaistu 24.9.2018


Reseptin ainekset (2 kpl)

Vuokiin

  • 2 rklvoita

Taikina

  • 2 dlpähkinäsekoitusta
  • 8 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 4munaa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia
  • 600 gkurpitsasosetta

Täyte

  • 100 gtuorejuustoa
  • 200 gricottaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1muna

Päälle

  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 dlpähkinäsekoitusta

Suklaavoi

  • 4 palaatummaa suklaata
  • 100 gpehmeää voita
  • 1/2 dltomusokeria
Tulosta

Gluteeniton kurpitsaleipä – ohje:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi leipävuokaa (tilavuus 2 litraa) ja vuoraa ne leivinpapereilla. Paahda pähkinät pannulla käännellen tai 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia.
  3. Lisää öljy ohuena nauhana muna-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon jogurtti, kurpitsa ja paahdetut pähkinät. Kääntele lopuksi joukkoon kuivat aineet.
  4. Sekoita ricottatäytteen ainekset keskenään.
  5. Kaada vuokien pohjalle noin kolmasosa taikinasta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä niin , että reunoille jää yli sentin tila ilman täytettä. Toista sama toisen kerran: levitä päälle puolet lopusta taikinasta ja loput täytteestä. Peitä lopuksi lopulla taikinalla. Vetele halutessasi taikinaan hieman kierteitä puhtaalla grillitikulla.
  6. Voitele leivät kevyesti vaahterasiirapilla. Painele leipien pintaan pähkinöitä.
  7. Paista leipiä uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
  8. Rouhi tumma suklaa. Sekoita pehmeään voihin tomusokeri ja lopuksi suklaamuru. Tarjoa suklaavoita kurpitsaleivän kera.

Kommentoi »