Gluteeniton kurpitsaleipä – suolaisenmakea brunssiherkku lainaa mausteensa banaanileivältä
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Gluteeniton kurpitsaleipä on sunnuntaibrunssin kirkkain tähti! Banana Breadista tutut mausteet, vuohenjuustosydän ja päälle vielä sipaisu suklaavoita – päivä ei voi alkaa paremmin.
GL
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 24.9.2018

Gluteeniton kurpitsaleipä – suolaisenmakea brunssiherkku lainaa mausteensa banaanileivältä
Reseptin ainekset (2 kpl)
Vuokiin
- 2 rklvoita
Taikina
- 2 dlpähkinäsekoitusta
- 8 dlgluteenitonta jauhoseosta
- 1 tlruokasoodaa
- 1 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tljauhettua inkivääriä
- 1 tlsuolaa
- 1 tlkanelia
- 1/4 tlneilikkaa
- 4munaa
- 1 dlfariinisokeria
- 3 dlsokeria
- 2 dlrypsiöljyä
- 1 dlmaustamatonta jogurttia
- 600 gkurpitsasosetta
Täyte
- 100 gtuorejuustoa
- 200 gricottaa
- 3/4 dlsokeria
- 1muna
Päälle
- 2 rklvaahterasiirappia
- 1 dlpähkinäsekoitusta
Suklaavoi
- 4 palaatummaa suklaata
- 100 gpehmeää voita
- 1/2 dltomusokeria
Gluteeniton kurpitsaleipä – ohje:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi leipävuokaa (tilavuus 2 litraa) ja vuoraa ne leivinpapereilla. Paahda pähkinät pannulla käännellen tai 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia.
- Lisää öljy ohuena nauhana muna-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon jogurtti, kurpitsa ja paahdetut pähkinät. Kääntele lopuksi joukkoon kuivat aineet.
- Sekoita ricottatäytteen ainekset keskenään.
- Kaada vuokien pohjalle noin kolmasosa taikinasta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä niin , että reunoille jää yli sentin tila ilman täytettä. Toista sama toisen kerran: levitä päälle puolet lopusta taikinasta ja loput täytteestä. Peitä lopuksi lopulla taikinalla. Vetele halutessasi taikinaan hieman kierteitä puhtaalla grillitikulla.
- Voitele leivät kevyesti vaahterasiirapilla. Painele leipien pintaan pähkinöitä.
- Paista leipiä uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
- Rouhi tumma suklaa. Sekoita pehmeään voihin tomusokeri ja lopuksi suklaamuru. Tarjoa suklaavoita kurpitsaleivän kera.

Kolmen raaka-aineen ihmekeksit valmistuvat ilman sokeria tai jauhoja – tarvitset vain kaurahiutaleita, banaanin ja lakkoja!
Kotivinkki

Gluteeniton mutakakku
Maku

Gluteenittomat ja vegaaniset syysmuffinit – illanistujaisten värikkäimmät suolapalat
Kotivinkki

Gluteeniton korvapuusti vetää mehevyydessään vertoja jopa perinteiselle versiolle – katso ohje, jolla leivot täydellisen kuohkeat pullat!
Maku

Vegaaniset ja gluteenittomat omenanyytit ovat kuin minikokoisia omppupiirakoita – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Gluteeniton focaccia
Maku

Gluteeniton pataleipä
Maku

Gluteeniton kakkupohja
Maku

Gluteeniton pizza – 3 erilaista tapaa tehdä pohja ilman vehnäjauhoja