Maku

Gluteeniton karamellikääretorttu

40 min
5
0

Gluteeniton karamellikääretorttu

Kesän helpoin ja herkullisin gluteeniton jälkkäri. Tarjoile kermavaahdon ja kirsikoiden kanssa tai pakasta odottelemaan parempaa hetkeä.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 5 kplkananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 3 dlkermaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 0,5 dlkaramellikastiketta

Lisäksi

  • Sopivasti sokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoitetaan huoneenlämpöiset munat sekä sokeri paksuksi vaahdoksi. Käytä tähän aikaa ainakin 5 minuuttia. Sekoitetaan joukkoon sihdaten loput keskenään sekoitetut aineet mahdollisimman vähän sekoittaen ja kaadetaan seos leivinpaperille pellin päälle. Paistetaan pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia ja kumotaan se toiselle sokeroidulle leivinpaperille. Vatkataan kerma ja sekoitetaan joukkoon turkkilainen jogurtti ja hiukan sokeria, levitetään seos jäähtyneelle pohjalle, sekoitetaan joukkoon karamellikastike, kääritään rullaksi leivinpaperin avulla, puristetaan leivinpaperista päät hyvin kiinni ja laitetaan kylmään. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä