Kotivinkki

Gluteeniton ja laktoositon maissileipä

35 min
4
5

Gluteeniton ja laktoositon maissileipä

LA
5
4
Helppo ja nopea maissileipä valmistuu valurautapannussa. Muhkea leipä sopii moneen suuhun, sillä herkku on sekä gluteeniton että laktoositon.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

  • 1 rklöljyä
  • 4 dlmaissijauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2kananmunaa
  • 5 dllaktoositonta piimää

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa valurautaiselle tai muulle uuninkestävälle paistinpannulle öljy ja nosta pannu uuniin kuumenemaan.

2. Sekoita kulhossa maissijauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
3. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja piimä tasaiseksi seokseksi ja lisää ne jauhoihin. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina kuumalle pannulle ja laita pannu uuniin. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes se saa kauniin ruskean pinnan. Leipä on kypsä, kun sitä kevyesti painaa ja sisus tuntuu napakalta.
 

Katso myös: 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä