Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton hunaja-hirssivuokaleipä

1 h 25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 15 min

Herkullinen gluteeniton vuokaleipä voidellaan hunajavedellä ennen paistamista. Nauti leipä mieluiten samana päivänä tai pakasta tuoreeltaan.

4.12.2014
Reseptin ainekset
1 kpl
4 dl
vettä
2 dl
paksua maustamatonta jogurttia tai maitorahkaa
1 dl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa
1½ tl
kuivahiivaa, tai 25 g tuorehiivaa
2 dl
hirssijauhoa
2½ dl
maissijauhoa
1 dl
hirssihiutaleita tai kokonaisia hirssinjyviä
2 rkl
psylliumia
50 g
mantelirouhetta
Voiteluun:
2 rkl
hunaja
1 rkl
vettä

Tee gluteeniton vuokaleipä näin

1. Lämmitä vesi ja jogurtti tai maitorahka kädenlämpöiseksi mikrossa. Lisää joukkoon hunaja ja suola. 2. Yhdistä keskenään hiiva, hirssi- ja maissijauhot, hirssihiutaleet, psylium ja mantelirouhe. Lisää jauhot hunajavesiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. 3. Kumoa taikina voideltuun 1 ½ l vetoiseen leipävuokaan. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. 4. Yhdistä hunaja ja vesi. Voitele leipä hunaja-vedellä. 5. Paista leipää 200-asteisen uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.  

Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat nopeasti. Nauti ne mieluiten samana päivänä tai pakasta tuoreeltaan. Gluteenittomaan leipään ei muodostu vehnälle ominaista sitkoa. Siksi taikinaan lisätään psyllium-kasvin siemenistä valmistettua jauhetta, joka tekee sitkomaisen rakenteen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt