Kotivinkki

Gluteeniton ananas-kookoskakku – hedelmäistä makua, pehmeä pohja ja rapsakka marenkihuntu

1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Gluteeniton ananas-kookoskakku on triplaherkku, jossa pehmeä suklaakakkupohja, rapea marenkihuntu ja makeat hedelmät lyövät kättä. Tähän ihastut varmasti!
GL
KA
0
0
Julkaistu: 14.6.2018


Reseptin ainekset (10–12 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita (+ 1 rkl vuoan voiteluun)
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 200 gtummaa suklaata (min. 60%)
  • 2kananmunaa
  • 4kananmunankeltuaista
  • 1 dltomusokeria
  • 1 dlmaissitärkkelystä (Maizena)
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 1 dlananasta paloiteltuna

Marenki

  • 4kananmunanvalkuaista
  • 2 dltomusokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • 2 tlmaissitärkkelystä

Koristeluun

  • ½ dlkookoshiutaleita
  • 1–2 rkltummaa suklaata rouheena
  • hedelmiä (ananasviipaleita, mandariini kuorineen leikattuna, suikale granaattiomenaa)
Tulosta

Gluteeniton ananas-kookoskakku valmistuu näin:

  1. Voitele voilla ja jauhota kookoshiutaleilla 20–22-senttinen irtopohjavuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa, sekoita. Siirrä jäähtymään.
  2. Erottele keltuaiset ja jätä valkuaiset odottamaan. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaasula. Kaada puolet taikinasta vuokaan, ripottele valutetut ananaspalat taikinalle ja kaada kulhosta loppu taikina ananasten päälle. Paista kakkua 180 asteessa 15–20 minuuttia. Nosta keskeltä hiukan hyllyvä kakku ylös marengin valmistuksen ajaksi.
  3. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ja vatkaa sokerit joukkoon lusikallinen kerrallaan. Vaahdota, kunnes vaahto pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä. Tipottele etikka vaahtoon. Siivilöi maissitärkkelys sekaan, sekoita. Lusikoi marenki kakun päälle. Paista vielä 20 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.
  4. Koristele gluteeniton ananas-kookoskakku haluamallasi tavalla.
Kommentoi »