


Gluteeniton ananas-kookoskakku – hedelmäistä makua, pehmeä pohja ja rapsakka marenkihuntu
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Gluteeniton ananas-kookoskakku on triplaherkku, jossa pehmeä suklaakakkupohja, rapea marenkihuntu ja makeat hedelmät lyövät kättä. Tähän ihastut varmasti!
Reseptin ainekset
10–12 palaa
Pohja
150 g
voita (+ 1 rkl vuoan voiteluun)
1 dl
kookoshiutaleita
200 g
tummaa suklaata (min. 60%)
2
kananmunaa
4
kananmunankeltuaista
1 dl
tomusokeria
1 dl
maissitärkkelystä (Maizena)
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
ananasta paloiteltuna
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
2 dl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
1 tl
omenaviinietikkaa
2 tl
maissitärkkelystä
Koristeluun
½ dl
kookoshiutaleita
1–2 rkl
tummaa suklaata rouheena
hedelmiä (ananasviipaleita, mandariini kuorineen leikattuna, suikale granaattiomenaa)
Gluteeniton ananas-kookoskakku valmistuu näin:
- Voitele voilla ja jauhota kookoshiutaleilla 20–22-senttinen irtopohjavuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa, sekoita. Siirrä jäähtymään.
- Erottele keltuaiset ja jätä valkuaiset odottamaan. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaasula. Kaada puolet taikinasta vuokaan, ripottele valutetut ananaspalat taikinalle ja kaada kulhosta loppu taikina ananasten päälle. Paista kakkua 180 asteessa 15–20 minuuttia. Nosta keskeltä hiukan hyllyvä kakku ylös marengin valmistuksen ajaksi.
- Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ja vatkaa sokerit joukkoon lusikallinen kerrallaan. Vaahdota, kunnes vaahto pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä. Tipottele etikka vaahtoon. Siivilöi maissitärkkelys sekaan, sekoita. Lusikoi marenki kakun päälle. Paista vielä 20 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.
- Koristele gluteeniton ananas-kookoskakku haluamallasi tavalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat