


Pimeneviin iltoihin
Glögicollins – klassikkodrinkki saa jouluisen maun valkoviiniglögistä
10 min
Valkoviiniglögin raikas makeus yhdistettynä giniin ja sitruunaan tekee glögicollinssista elegantin alkudrinkin pikkujouluihin. Cheers!
Reseptin ainekset
2 annosta
6 cl
vaaleaa valkoviiniglögiä
6 cl
giniä
4 cl
tuorepuristettua sitruunanmehua
2 cl
sokerisiirappia
1–2 dl
kivennäisvettä
jääpaloja
Koristelu
2–4
sitruunankuorisiivua
2
rosmariininoksaa tai rosmariinijäitä
Glögicollins – ohje:
- Mittaa juoman ainekset ravistimeen. Täytä jäillä ja sulje kansi. Ravista voimakkaasti 15–20 sekuntia.
- Laita jäitä kahteen korkeaan lasiin. Siivilöi juoma laseihin ja täytä kivennäisvedellä. Sekoita kevyesti lusikalla.
- Koristele juomat sitruunankuorisuikaleilla ja rosmariininoksilla tai rosmariinijäillä.
Sokerisiirappi valmistuu näin
Pane kattilaan saman verran sokeria ja vettä. Keitä, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Jäähdytä ja säilytä suljettavassa lasipurkissa jääkaapissa.
Rosmaniinijäät valmistuvat näin
Saat hauskat koristejäät, kun jäädytät rosmariininoksat pitkiin ja kapeisiin jääpalamuotteihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat