Ginisilakat – joulun kalapöydän suosikki maistuu nyt giniltä ja tilliltä
72 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
72 h Ginisilakat ovat täydellinen makupari saaristolaisleivän kanssa. Kiehauta simppeli mausteliemi ja jääkaappi hoitaa loput. Joulun uusi suosikkikalasi on tässä!
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.11.2018

Ginisilakat – joulun kalapöydän suosikki maistuu nyt giniltä ja tilliltä
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
Ginisilakat
- 700 gsilakkafileitä
- 1 dlkarkeaa merisuolaa
Giniliemi
- 1 1/2 dlvettä
- 1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
- 3/4 dlginiä
- 2 1/2 dlsokeria
- 1 rkutilliä
- 1 1/2 rklroseepippuria (murskattuna)
Ginisilakat tehdään näin:
- Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä ja valuta ne lävikössä. Levitä silakkafileet vuokaan, nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele suola tasaisesti silakkafileiden päälle. Peitä kalat muovikelmulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Siirrä silakat lävikköön. Huuhtele silakoista ylimääräinen suola pois nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat hyvin.
- Rullaa silakkafileet purkkiin tai vuokaan nahkapuoli ylöspäin.
- Mittaa kattilaan vesi, etikka, gini ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri liukenee.
- Silppua tilli, myös varret. Lisää tilli ja pippurit mausteliemeen. Kaada jäähtynyt etikkaliemi silakoiden päälle.
- Peitä ginisilakat tiiviisti ja nosta ne jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
Vinkki!
Tarjoa silakat saaristolaisleivän kanssa.

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Kotivinkki

Lohimousse – suolaisen herkun juju piilee kylmäsavulohen ja graavilohen yhdistelmässä
Maku

Joulukalat kruunaavat juhlapöydän – poimi reseptit perinteisiin ja uusiin kalaherkkuihin

Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
Meillä kotona

Kermaviili-valkosipulisilakat
Kotivinkki

Perinteiset silakkarullat
Maku

Limegraavatut silakkafileet
Kotivinkki

Tilli-sinappisilakat – joulupöydän perinteikäs alkupala
Kotivinkki