Maku

Ginisilakat – joulun kalapöydän suosikki maistuu nyt giniltä ja tilliltä

72 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen72 h
Ginisilakat ovat täydellinen makupari saaristolaisleivän kanssa. Kiehauta simppeli mausteliemi ja jääkaappi hoitaa loput. Joulun uusi suosikkikalasi on tässä!
5
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6–8 annosta)

Ginisilakat

  • 700 gsilakkafileitä
  • 1 dlkarkeaa merisuolaa

Giniliemi

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 3/4 dlginiä
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 rkutilliä
  • 1 1/2 rklroseepippuria (murskattuna)
Tulosta

Ginisilakat tehdään näin:

  1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä ja valuta ne lävikössä. Levitä silakkafileet vuokaan, nahkapuoli alaspäin.
  2. Ripottele suola tasaisesti silakkafileiden päälle. Peitä kalat muovikelmulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Siirrä silakat lävikköön. Huuhtele silakoista ylimääräinen suola pois nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat hyvin.
  4. Rullaa silakkafileet purkkiin tai vuokaan nahkapuoli ylöspäin.
  5. Mittaa kattilaan vesi, etikka, gini ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri liukenee.
  6. Silppua tilli, myös varret. Lisää tilli ja pippurit mausteliemeen. Kaada jäähtynyt etikkaliemi silakoiden päälle.
  7. Peitä ginisilakat tiiviisti ja nosta ne jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.

Vinkki!

Tarjoa silakat saaristolaisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5