Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ginisilakat – joulun kalapöydän suosikki maistuu nyt giniltä ja tilliltä

72 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 72 h 0 min

Ginisilakat ovat täydellinen makupari saaristolaisleivän kanssa. Kiehauta simppeli mausteliemi ja jääkaappi hoitaa loput. Joulun uusi suosikkikalasi on tässä!

26.11.2018
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Ginisilakat
700 g
silakkafileitä
1 dl
karkeaa merisuolaa
Giniliemi
1 1/2 dl
vettä
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3/4 dl
giniä
2 1/2 dl
sokeria
1 rku
tilliä
1 1/2 rkl
roseepippuria (murskattuna)

Ginisilakat tehdään näin:

  1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä ja valuta ne lävikössä. Levitä silakkafileet vuokaan, nahkapuoli alaspäin.
  2. Ripottele suola tasaisesti silakkafileiden päälle. Peitä kalat muovikelmulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Siirrä silakat lävikköön. Huuhtele silakoista ylimääräinen suola pois nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat hyvin.
  4. Rullaa silakkafileet purkkiin tai vuokaan nahkapuoli ylöspäin.
  5. Mittaa kattilaan vesi, etikka, gini ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri liukenee.
  6. Silppua tilli, myös varret. Lisää tilli ja pippurit mausteliemeen. Kaada jäähtynyt etikkaliemi silakoiden päälle.
  7. Peitä ginisilakat tiiviisti ja nosta ne jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.

Vinkki!

Tarjoa silakat saaristolaisleivän kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt