


Ginisilakat – joulun kalapöydän suosikki maistuu nyt giniltä ja tilliltä
72 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 72 h 0 min
Ginisilakat ovat täydellinen makupari saaristolaisleivän kanssa. Kiehauta simppeli mausteliemi ja jääkaappi hoitaa loput. Joulun uusi suosikkikalasi on tässä!
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Ginisilakat
700 g
silakkafileitä
1 dl
karkeaa merisuolaa
Giniliemi
1 1/2 dl
vettä
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3/4 dl
giniä
2 1/2 dl
sokeria
1 rku
tilliä
1 1/2 rkl
roseepippuria (murskattuna)
Ginisilakat tehdään näin:
- Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä ja valuta ne lävikössä. Levitä silakkafileet vuokaan, nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele suola tasaisesti silakkafileiden päälle. Peitä kalat muovikelmulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Siirrä silakat lävikköön. Huuhtele silakoista ylimääräinen suola pois nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat hyvin.
- Rullaa silakkafileet purkkiin tai vuokaan nahkapuoli ylöspäin.
- Mittaa kattilaan vesi, etikka, gini ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri liukenee.
- Silppua tilli, myös varret. Lisää tilli ja pippurit mausteliemeen. Kaada jäähtynyt etikkaliemi silakoiden päälle.
- Peitä ginisilakat tiiviisti ja nosta ne jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
Vinkki!
Tarjoa silakat saaristolaisleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat