


Gari eli sushi-inkivääri – sushin raikas lisuke valmistuu helposti kotikeittiössä
Gari eli sushi-inkivääri valmistuu helposti kotikeittiössä. Pikkelöityä inkivääriä syödään sushin ja japanilaisten kulhoruokien raikkaana lisukkeena. Hyvin nuoresta inkivääristä valmistettu gari värjäytyy vaaleanpunaiseksi.
Reseptin ainekset
n. 200 g
inkivääriä
1 rkl
sokeria
1 rkl
suolaa
Liemi
½ dl
sokeria
¾ dl
riisiviinietikkaa
Gari – ohje:
- Kuori inkivääri ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai mandoliinilla.
- Sekoita sokeri ja suola inkiväärin joukkoon ja anna mehustua puoli tuntia huoneenlämmössä.
- Kiehauta litra vettä, kumoa inkiväärit kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia.
- Siivilöi neste pois ja laita inkiväärit puhtaaseen lasipurkkiin.
- Sekoita sokeri ja riisiviinietikka kattilassa. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee kokonaan. Kaada liemi inkiväärien päälle.
- Sulje purkit, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi päiväksi. Valmis gari säilyy useita viikkoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat