Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gari eli sushi-inkivääri – sushin raikas lisuke valmistuu helposti kotikeittiössä

Gari eli sushi-inkivääri valmistuu helposti kotikeittiössä. Pikkelöityä inkivääriä syödään sushin ja japanilaisten kulhoruokien raikkaana lisukkeena. Hyvin nuoresta inkivääristä valmistettu gari värjäytyy vaaleanpunaiseksi.

23.1.2024
Reseptin ainekset
n. 200 g
inkivääriä
1 rkl
sokeria
1 rkl
suolaa
Liemi
½ dl
sokeria
¾ dl
riisiviinietikkaa

Gari – ohje:

  1. Kuori inkivääri ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai mandoliinilla.
  2. Sekoita sokeri ja suola inkiväärin joukkoon ja anna mehustua puoli tuntia huoneenlämmössä.
  3. Kiehauta litra vettä, kumoa inkiväärit kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia.
  4. Siivilöi neste pois ja laita inkiväärit puhtaaseen lasipurkkiin.
  5. Sekoita sokeri ja riisiviinietikka kattilassa. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee kokonaan. Kaada liemi inkiväärien päälle.
  6. Sulje purkit, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi päiväksi. Valmis gari säilyy useita viikkoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt