Maku

Frangipane

35 min
0
0

Frangipane

Teksti Oula Hänninen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa

Mantelikreemi

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 25 gvoita
  • 1 dlmantelirouhetta

Voiteluun

  • 2 kplmunaa

Lisäksi

  • 5 rklraesokeria
  • 50 gsuklaata (lastuina)
  • 5 dlkermavaahtoa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Halkaise vaniljatanko sekä mittaa sokeri, maito, keltuaiset ja maissitärkkelys kattilaan.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa sekaan kuutioitu kylmä voi.
Kaada kreemi siivilän läpi puhtaaseen astiaan ja lisää sekaan mantelirouhe. Anna jäähtyä.
Pane puolet sulatetuista voitaikinalevyistä leivinpaperin päälle uunipellille.
Pursota levyjen keskelle reilusti mantelikreemiä. Sipaise voitaikinalevyjen reunoihin kananmunaa ja paina jäljelle jääneet voitaikinalevyt kevyesti kreemilevyjen päälle kansiksi. Paina sormin taikinoiden ulkoreunat tiiviisti kiinni.
Voitele levyjen pintaan kananmunaa ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.
Anna jäähtyä ja leikkaa leveyssuunnassa sopiviksi annospaloiksi. Koristele suklaalastuilla ja tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa jälkiruokana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä