Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Frangipane

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
14.10.2010
Reseptin ainekset
20 annosta
500 g
voitaikinaa
Mantelikreemi
5 dl
kevytmaitoa
1 kpl
vaniljatankoa
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
25 g
voita
1 dl
mantelirouhetta
Voiteluun
2 kpl
munaa
Lisäksi
5 rkl
raesokeria
50 g
suklaata (lastuina)
5 dl
kermavaahtoa

Halkaise vaniljatanko sekä mittaa sokeri, maito, keltuaiset ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa sekaan kuutioitu kylmä voi. Kaada kreemi siivilän läpi puhtaaseen astiaan ja lisää sekaan mantelirouhe. Anna jäähtyä. Pane puolet sulatetuista voitaikinalevyistä leivinpaperin päälle uunipellille. Pursota levyjen keskelle reilusti mantelikreemiä. Sipaise voitaikinalevyjen reunoihin kananmunaa ja paina jäljelle jääneet voitaikinalevyt kevyesti kreemilevyjen päälle kansiksi. Paina sormin taikinoiden ulkoreunat tiiviisti kiinni. Voitele levyjen pintaan kananmunaa ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin paistovärin. Anna jäähtyä ja leikkaa leveyssuunnassa sopiviksi annospaloiksi. Koristele suklaalastuilla ja tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa jälkiruokana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt