Maku

Focaccia-leipä

1 h 10 min
LA
MA
MU
3.79
4


 

Tulosta
Teksti Helena Karihtala
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (8 annosta)

Juuritaikina

  • 25 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 400 gvehnäjauhoja

Taikina

  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 100 gvehnäjauhoja
  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 dloliiviöljyä

Pinnalle

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1/2 rklsormisuolaa
  • 1/2 dloliiveja (musta)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot. Sekoita ja anna juuritaikinaan kohota noin 20 minuuttia.

Lisää joukkoon muut ainekset ja loput jauhot. Alusta napakka taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Sivele pintaan öljyä. Ripota päälle suolarakeita, oliiveja sekä rosmariinin oksia. Anna kohota ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.79