Annin täytetty focaccia on täydellinen lounasvoileipä! Tällä reseptillä leivot täyden kympin italialaisen leivän
1 h 54 min
{
Aktiivinen
14 minPassiivinen
1 h 40 minAnnin uunissa -blogin Anni Paakkunainen osti miehelleen Artolle ensimmäiseksi hääpäivälahjaksi pizzakurssin Italiassa. Samaa taikinaa käytettiin kurssilla focaccian tekoon. Riittävä nostatus takaa taikinaan sitkon. Focaccia on Annin mukaan parasta tuoreena. Seuraavana päivänä siitä voi tehdä täytettyjä lounasvoileipiä roomalaiseen tapaan.
LA
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.7.2005

Annin täytetty focaccia on täydellinen lounasvoileipä! Tällä reseptillä leivot täyden kympin italialaisen leivän
Reseptin ainekset (1 leipä )
Taikina
- 3½ dl vettä
- noin 30 g hiivaa
- 7 dlvehnäjauhoja
- 2 tlmerisuolaa
- ½ dl laadukasta oliiviöljyä
- rosmariinia
- sormisuolaa
- (oliiveja tai tomaatteja)
Vuoan voiteluun
- oliiviöljyä
Leipien täytteet
- mozzarellajuustoa
- tomaattia
- prosciutto-kinkkua
- rucolaa
Annin täytetty focaccia valmistuu näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 2 dl jauhoja, sekoita ja lisää suola.
- Lisää loput jauhoista hiljalleen taikinaa sekoitellen. Lisää lopuksi oliiviöljy.
- Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai koneella.
- Peitä kulho liinalla ja kohota puolesta tunnista tuntiin vedottomassa paikassa.
- Taputtele taikina runsaalla oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaan (noin 28 × 18 cm).
- Sivele öljyä taikinan päälle runsaasti. Kohota focacciaa vielä 20 minuuttia.
- Paina peukalolla taikinaan koloja ja täytä ne rosmariinilla, oliiveilla ja tomaateilla. Ripottele päälle sormisuolaa.
- Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoa focaccia tuoreena.
- Valmista lopusta focacciasta seuraavana päivänä mozzarellalla, tomaatilla, kinkulla ja rucolalla täytettyjä leipiä. Tarjoa lounaaksi salaatin kanssa.
Vinkki!
Voit käyttää myös kuivahiivaa (11 g) ja sämpyläjauhoja.

Hyödynnä tomaattipastan tähteet! Annin uunissa -bloggaajan arkibravuuri on helppo penne frittata – nappaa resepti
Maku

Taivaallinen tomaattipasta! Annin uunissa -bloggaajan nopea arvibravuuri maistuu myös perheen pienimmille
Maku

Focaccia yön yli – sekoita taikina illalla jääkaappiin ja paista aamulla tuore leipä herkkupöytään!

Italialaiset focaccia-sämpylät
Maku

Kaunis kuin maalaus! Kukkafocaccia on kevään ihanin ilmiö – suloinen lämpimäinen tuo kotiin kukkivan niityn ja leivän tuoksun

Tallenna leipään syksyn hehku! Kauden kasviksilla koristeltu punajuurifocaccia on kuin kaunein ruskakimppu
Kotivinkki

Leivo retiisifocacciat kukkafocaccian hengessä – valmiit leivät ovat kuin kauniita pieniä tauluja
Kotivinkki

Räsymattopiirakka – sadonkorjuuajan kaunein ja rapsakoin piirakka valmistuu väriporkkanasiivuista ja filotaikinasta
Maku