Maku

Annin täytetty focaccia on täydellinen lounasvoileipä! Tällä reseptillä leivot täyden kympin italialaisen leivän

1 h 54 min
{
Aktiivinen
14 min
Passiivinen
1 h 40 min
Annin uunissa -blogin Anni Paakkunainen osti miehelleen Artolle ensimmäiseksi hääpäivälahjaksi pizzakurssin Italiassa. Samaa taikinaa käytettiin kurssilla focaccian tekoon. Riittävä nostatus takaa taikinaan sitkon. Focaccia on Annin mukaan parasta tuoreena. Seuraavana päivänä siitä voi tehdä täytettyjä lounasvoileipiä roomalaiseen tapaan.
LA
MA
MU
3.8
5
Julkaistu: 12.7.2005


Ainekset (1 leipä )

Taikina

  • 3½ dl vettä
  • noin 30 g hiivaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlmerisuolaa
  • ½ dl laadukasta oliiviöljyä
  • rosmariinia
  • sormisuolaa
  • (oliiveja tai tomaatteja)

Vuoan voiteluun

  • oliiviöljyä

Leipien täytteet

  • mozzarellajuustoa
  • tomaattia
  • prosciutto-kinkkua
  • rucolaa
Tulosta

Annin täytetty focaccia valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 2 dl jauhoja, sekoita ja lisää suola.
  2. Lisää loput jauhoista hiljalleen taikinaa sekoitellen. Lisää lopuksi oliiviöljy.
  3. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai koneella.
  4. Peitä kulho liinalla ja kohota puolesta tunnista tuntiin vedottomassa paikassa.
  5. Taputtele taikina runsaalla oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaan (noin 28 × 18 cm).
  6. Sivele öljyä taikinan päälle runsaasti. Kohota focacciaa vielä 20 minuuttia.
  7. Paina peukalolla taikinaan koloja ja täytä ne rosmariinilla, oliiveilla ja tomaateilla. Ripottele päälle sormisuolaa.
  8. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoa focaccia tuoreena.
  9. Valmista lopusta focacciasta seuraavana päivänä mozzarellalla, tomaatilla, kinkulla ja rucolalla täytettyjä leipiä. Tarjoa lounaaksi salaatin kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää myös kuivahiivaa (11 g) ja sämpyläjauhoja.

5 kommenttia